Το μικρό θαύμα του Ηρακλή

Η... Ανάσταση του Ηρακλή και το μικρό θαύμα που ψάχνει.

Το μικρό θαύμα του Ηρακλή

Πόσα χρήματα μάζεψε η οικογένεια του Ηρακλή, όπως αποκάλυψαν οι άνθρωποι του στην τρίτη απολογιστική συνέντευξη Τύπου από την αρχή της σεζόν; Ούτε λίγο, ούτε πολύ κοντά στις 210.000 ευρώ! Με τον Ηρακλή στη Γ’ Εθνική, ταλαιπωρημένο μετά από το πέρασμα Παπαθανασάκη, χωρίς ρόστερ, χωρίς επενδυτή, χωρίς ούτε ένα ευρώ.

Όχι απλά χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά χωρίς καν τηλεόραση για να τραβήξουν κι άλλους χορηγούς στο γήπεδο. Μόνο με τον κόσμο του… Όταν οι άνθρωποι που αποφάσισαν με μεγάλο ρίσκο να κρατήσουν τον Ηρακλή ζωντανό στη Γ’ Εθνική τον Σεπτέμβριο, προσπάθησαν να στήσουν ομάδα, είχαν μια χούφτα πιτσιρικάδες κάτω των 20 χρόνων και το αρχικό τους πλάνο ήταν να προλάβουν έστω να εμφανιστούν στο γήπεδο.

Το κατόρθωσαν στην Κατερίνη την πρώτη αγωνιστική με την ΑΕΚ Καρίτσας.
Και από τότε το νερό μπήκε στο αυλάκι. Το μοντέλο λαϊκής βάσης δεν απέδωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε όσους τουλάχιστον προσπάθησαν να το εφαρμόσουν.


Ωστόσο στον Ηρακλή έδειξαν ότι η αγάπη για μια ομάδα και η διαφάνεια, μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό. Ίσως δεν είναι αρκετά για να επιστρέψει ο Ηρακλής στην μεγάλη κατηγορία. Φτάνουν όμως με το παραπάνω για να κρατήσουν τον Ηρακλή ζωντανό. Δεν τον έχουν βγάλει απλά από την εντατική, τον κρατούν δυνατό και φρέσκο και δημιουργούν όλες τις απαραίτητες συνθήκες εφόσον εξασφαλίσουν και την άνοδο στη Football League για να έρθει ένας άνθρωπος που να μπορεί οικονομικά να στηρίξει τον Ηρακλή σε υψηλότερο επίπεδο.