Τα μεγάλα deal της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και το στοίχημα

Παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου έφεραν στο ταμείο του σημαντικά ποσά και θα εκπροσωπούν τα τμήματα υποδομής του στο εξωτερικό.

Τα μεγάλα deal της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και το στοίχημα

Η Έμπολι ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς που είχε στη συμφωνία της με τον Ολυμπιακό και έκανε δικό της τον Δημήτρη Νικολάου, τον οποίο είχε αποκτήσει με τη μορφή του δανεισμού. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός είναι ποδοσφαιριστής που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας του Πειραιά.

Ένα προϊόν της Ακαδημίας των «ερυθρόλευκων» τον οποίο μάλιστα από μικρή ηλικία τον συνόδευαν πολύ καλά λόγια. Τον Νικολάου δεν τον είχε στα πλάνα του ο Πέδρο Μαρτίνς και του το είχε δείξει από το περασμένο καλοκαίρι και την προετοιμασία. Οι ευθύνες φυσικά και βαραίνουν πρώτα απ’ όλα τον ίδιο τον παίκτη, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό.

Είναι σημαντικό πως ο Ολυμπιακός βάζει στο ταμείο του ένα πολύ σημαντικό ποσό (λέγεται για 4 εκατ. ευρώ) από έναν ποδοσφαιριστή που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Ρέντη. Έναν παίκτη που τον δημιούργησε μόνος του, στην Ακαδημία. Αυτή είναι η δεύτερη πώληση ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε το μεγάλο deal με τον Παναγιώτη Ρέτσο και τη μεταγραφή που 19 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δει δύο παιδιά του να πωλούνται στο εξωτερικό με σημαντικά ποσά και αφού πρώτα στελέχωσαν την πρώτη ομάδα. Εδώ και αρκετά χρόνια έγινε πολύ σημαντική δουλειά στα τμήματα υποδομής, επενδύθηκαν χρήματα και αυτά αποδίδουν καρπούς τώρα. Το μεγάλο στοίχημα για όλους όσοι είναι στον Ρέντη, για όλους όσοι εργάζονται στα τμήματα υποδομής είναι να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ευθύνες γίνονται μεγαλύτερες όταν ο Ολυμπιακός βλέπει παιδιά από τα σπλάχνα του να φεύγουν στο εξωτερικό αντί σημαντικών ποσών. Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο για να βγουν και παίκτες σαν τον Ρέτσο και τον Νικολάου, ή τον Ανδρούτσο που είναι στην πρώτη ομάδα και ακόμα σαν τον Φορτούνη που είναι αρχηγός του Ολυμπιακού. Η Ακαδημία δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα, αλλά μπορεί να δίνει παιδιά της και σε άλλους συλλόγους. Τα βήματα έχουν γίνει, ο δρόμος έχει στρωθεί, αλλά το θέμα είναι να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία που παρουσιάζει η Ακαδημία του Ολυμπιακού.