Οτζίτζα-Οφόε: «Μετά τη διάρρηξη, δεν μπορούσα να παίξω στον Ολυμπιακό»

Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε έδωσε συνέντευξη στην πολωνική "Przegląd Sportowy" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, το οποίο χαρακτήρισε "λανθασμένη επιλογή".

Οτζίτζα-Οφόε: «Μετά τη διάρρηξη, δεν μπορούσα να παίξω στον Ολυμπιακό»

Ακολουθήστε το fosonline.gr στο instagram

Ο Οτζίτζα-Οφόε αναφέρθηκε στην παρουσία του στο Champions League με τα ερυθρόλευκα, στον φόβο που ένιωσαν ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του, όταν έπεσαν θύματα διάρρηξης στην Ελλάδα, αλλά και στην επιθυμία του να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την Γάνδη, το οποίο λήγει του χρόνου.

Ακολουθούν τα αποσπάσματα της συνέντευξης, στα οποία αναφέρεται στον Ολυμπιακό:

- Σε μια συνέντευξη για τα βελγικά Μέσα ενημέρωσης, είπατε ότι λυπάστε για την αποχώρησή σας από τη Λέγκια. Εάν θα μπορούσατε να γυρίσετε πίσω το χρόνο, θα μένατε;

"Ηταν σίγουρα ένα λάθος που έφυγα από τη Λέγκια για να πάω στον Ολυμπιακό. Στην αρχή όλα πήγαν καλά, έπαιξα στο Champions League. Μετά διέρρηξαν το σπίτι μου. Από εκεί και πέρα ​​ένιωθα άσχημα εκεί. Η γυναίκα και η κόρη μου, ηλικίας μόλις έξι μηνών, φοβόντουσαν όλη την ώρα, γιατί όταν η μητέρα φοβάται, ο φόβος περνάει και στο παιδί.

- Πώς συνέβη αυτή η κλοπή;

"Πήγα στην προπόνηση και η γυναίκα μου για ψώνια. Ήταν ένα μεγάλο σοκ. Ήθελα να φύγω το χειμώνα, αλλά ο σύλλογος δεν συμφωνούσε. Η κατάσταση επιδεινώθηκε και στο γήπεδο. Όταν η ομάδα ήταν με Έλληνα προπονητή (Τάκης Λεμονής), ήμασταν στην πρώτη θέση. Μετά με τον διάδοχό του (Όσκαρ Γκαρθία) δεν είχαμε τόσο καλά αποτελέσματα."

-Την άνοιξη του περασμένου έτους απομακρυνθήκατε από την ομάδα...

"Στον Ολυμπιακό δεν ήταν ευχαριστημένοι όταν είπα ότι ήθελα να φύγω. Στο τέλος της σεζόν, δεν έκανα προπονήσεις με την ομάδα. Μαζί με έναν από τους συμπαίκτες μου, τρέχαμε μόνο. Επιπλέον, η κατάσταση έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη στην Αθήνα, γιατί κι άλλοι παίκτες έπεσαν θύματα ληστείας, ενώ υπήρξε και φραστική επίθεση στους παίκτες. Μετά από μια ήττα, οπαδοί ήρθαν σε μας. Δεν ήταν μια ωραία επίσκεψη αυτή".

Αρα, έπρεπε να μείνετε στη Βαρσοβία;

"Μιλούσαμε με την ομάδα για ένα νέο συμβόλαιο. Ήμασταν οι πρωταθλητές και εγώ ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Ηξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο να το επαναλάβω. Ήταν ώρα για μια αλλαγή. Ωστόσο, πήρα λάθος απόφαση που πήγα στον Ολυμπιακό".

ΠΩΣ "ΤΕΛΕΙΩΣΕ" Ο ΟΦΟΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Βέλγος είχε αναστατώσει τα κόκκινα αποδυτήρια με τη συμπεριφορά του μετά την απόλυση του Μπέσνικ Χάσι. Είχε κινήσει γη και ουρανό από τον Νοέμβριο να φύγει από τον Ολυμπιακό εξαιτίας της διάρρηξης στο σπίτι του και εν συνεχεία έλεγε ότι ήθελε να αποχωρήσει επειδή δεν έκανε καλή προπόνηση ο Λεμονής (σ.σ. η σύζυγός του βέβαια είχε ήδη φύγει για Βέλγιο και επέστρεψε μετά τα Χριστούγεννα).

Οταν αποχώρησε ο Λεμονής, εμφανιζόταν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με παραπανίσια κιλά. Η ομάδα προετοιμαζόταν για ένα σημαντικό ματς, κι εκείνος έφυγε σε ένα ρεπό για να κάνει… εμφύτευση μαλλιών και όταν επέστρεψε έλεγε στον προπονητή του ότι δεν μπορούσε να κάνει… κεφαλιές, με αποτέλεσμα να δηλωθεί «τραυματίας»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του είχε ζητήσει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού μερικές χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για τα κλοπιμαία και τρεις άνδρες ασφαλείας έξω από το σπίτι του!

Πιθανότατα λοιπόν, κάτι να μην κάνει σωστά και ο ίδιος. Δεν εξηγείται ότι κάθε καλοκαίρι αλλάζει ομάδες σαν τα πουκάμισα. Φεύγοντας μετά από μία πενταετία από την Μπριζ το 2014, πήγε στη Νόριτς και το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε δανεικός στην Ρόδεραμ. Το 2016 πήρε μεταγραφή στην Λέγκια, το 2017 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και το 2018 πήγε στην Γάνδη.