Ποιόν υποστηρίζει ο Ολυμπιακός στον τελικό του Europa League Τσέλσι-Άρσεναλ

Οι Πειραιώτες περιμένουν με αγωνία τον τελικό του Europa League για να μάθουν τους υποψήφιους αντιπάλους τους στον δεύτερο προκριματικό του Champions League.

Ποιόν υποστηρίζει ο Ολυμπιακός στον τελικό του  Europa League  Τσέλσι-Άρσεναλ

Άρσεναλ και Τσέλσι το βράδυ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στο Μπακού. Τον συγκεκριμένο τελικό θα τον παρακολουθήσουν με μεγάλη αγωνία και στον Ολυμπιακό, αφού το βράδυ θα γνωρίζουν και τους υποψήφιους αντιπάλους τους που θα μπουν στην κληρωτίδα της 18ης Ιουνίου για τα προκριματικά του Champions League.

Ποιος θέλετε να κατακτήσει το Europa League;

Στο λιμάνι δεν θα παρακολουθήσουν απλά τον τελικό, αλλά θα είναι και στο πλευρό της Άρσεναλ. Θεωρητικά οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν το τρόπαιο οι «κανονιέρηδες» και όχι οι «μπλε».

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Αν η Άρσεναλ κατακτήσει το Europa League οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για τα ματς του Ιουλίου θα είναι η Βικτόρια Πλζεν, η ΛΑΣΚ Λιντς και η Μπασακσεχίρ. Θεωρητικά πρόκειται για τρεις αντιπάλους που είναι βατοί για τον Ολυμπιακό και μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Βέβαια το σημαντικό είναι πως αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν στον τρίτο προκριματικό θα έχουν κλειδώσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

Σε περίπτωση, όμως, που κατακτήσει το τρόπαιο η Τσέλσι τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό στον δεύτερο προκριματικό γύρο. ΛΑΣΚ Λίντς και Μπασακσεχίρ θα ανέβουν στον τρίτο προκριματικό κάτι που σημαίνει πως δεν θα αγωνιστούν στον δεύτερο. Έτσι οι υποψήφιοι αντίπαλοι θα είναι δύο. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός θα έχει πιθανότητες να παίξει είτε με τη Βικτόρια Πλζεν είτε με την PSV Αϊντχόφεν. Θα είναι στο 50-50 οι πιθανότητες για τους Πειραιώτες, αφού αν βρεθεί στο δρόμο τους ο ολλανδικός σύλλογος τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα.

Το μόνο θετικό σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από την Τσέλσι είναι ότι αν περάσει τον δεύτερο ο Ολυμπιακός στον τρίτο δεν θα έχει τη Λιόν που θεωρητικά είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος. Οι Γάλλοι θα έχουν μπει απευθείας στους ομίλους και πιθανοί αντίπαλοι θα είναι Μπασάκσεχιρ, ΛΑΣΚ Λιντς, Μπριζ και Κράσνονταρ. Θεωρητικά ο δρόμος είναι πιο εύκολος για τα πλέι οφ, αλλά είναι πιο δύσκολος ο δεύτερος προκριματικός. Επί της ουσίας με κατάκτηση του Europa League από την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ πιο εύκολο έργο τον Ιούλιο για να κάνει μία πρόκριση και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League.