Ο Σισέ για το μέλλον του και το Κόπα Άφρικα

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός μίλησε για τις προτάσεις που αναμένεται να έρθουν και την πρόκληση του Κόπα Άφρικα.

Ο Σισέ για το μέλλον του και το Κόπα Άφρικα

Ένας από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έκλεψαν την παράσταση τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι ο Παπέ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ήταν βασικός με τους Πειραιώτες και τώρα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα. Τη Δευτέρα θα γίνουν γνωστές οι κλήσεις της Εθνικής Σενεγάλης και ο Σισέ αναμένεται να είναι στη λίστα.

«Είναι ένα παιδικό όνειρο να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και θα το κάνω με μεγάλη περηφάνια», είπε ο Σισέ σε συνέντευξη του σε Μέσα της πατρίδας του. «Συμμετείχα στο Κόπα Άφρικα με την Κ20 το 2015 και αυτή θα είναι η δεύτερη φορά αν πάω εκεί. Θα ήταν διαφορετικό βέβαια με την ανδρική ομάδα και ένα βήμα ψηλότερα. Ελπίζω να είμαι στις επιλογές», είπε ο Σισέ.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 29 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ μιλάει και για το γεγονός πως πολλά παιδιά από την περιοχή του θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. «Είναι όνειρο αρκετών παιδιών στη Σενεγάλη να γίνουν επαγγελματίες και να παίξουν στην Ευρώπη», λέει ο Σισέ και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα 17 του. «Τότε άρχισα να πιστεύω στον εαυτό μου και να πω ότι ήταν δυνατό να παίξω», είπε ο παίκτης.

Ο Σισέ ταξίδεψε στη Γαλλία για να δοκιμαστεί σε μία από τις Καέν, Μονπελιέ, Τρουά ή Στρασβούργο. Δεν αποκάλυψε σε ποια, αλλά είπε: «Πήγα για δοκιμή σε μία από αυτές τις ομάδες για μία εβδομάδα. Μετά από μερικές μέρες μου είπαν ότι θα πρέπει να φύγω νωρίτερα. Οι καιρικές συνθήκες, ωστόσο δεν μου επέτρεψαν να πάρω την πτήση της επιστροφή το ίδιο βράδυ. Τελικά βρέθηκαν στην Αζαξιό με την οποία έκανε το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Αυτό το κλαμπ με καλωσόρισε ως μέλος της οικογένειας του», ήταν τα λόγια του.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός δέχτηκε ερώτηση και σχετικά με το μέλλον του λέγοντας: «Έχω πάντα υπομονή και όλα αυτά θα τα αφήσω στον ατζέντη μου να τα διαχειριστεί», σχολίασε ο Σισέ και συνέχισε: «Το Κόπα Άφρικα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και για εμένα», είπε ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός.