Πορτογάλοι στον Ολυμπιακό: Η ποδοσφαιρική σας "καψούρα" (poll)

Με αφορμή την αγορά του Ζοσέ Σα από την Πόρτο, το fosonline.gr υπενθυμίζει την στροφή του Ολυμπιακού στην πορτογαλική αγορά και καλεί τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον "αγαπημένο" τους παίκτη και προπονητή.

Πορτογάλοι στον Ολυμπιακό: Η ποδοσφαιρική σας "καψούρα" (poll)

ΖΟΣΕ ΣΑ

Το Σεπτέμβριο του 2018 παραχωρήθηκε δανεικός από την Πόρτο στον Ολυμπιακό. Στις πρώτες αγωνιστικές της Super League ήταν αναπληρωματικός του Ανδρέα Γιαννιώτη, αλλά μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και την ρήξη του Έλληνα κίπερ με τον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έγινε βασικός και αναντικατάστατος.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Στις 9 Ιουλίου του 2018 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα των ερυθρόλευκων πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου του 2018 στην φιλική αναμέτρηση με την Τεσέντερλο. Το επίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό το έκανε στις 9 Αυγούστου 2018, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λουκέρνη για τα προκριματικά του UEFA, Γιουρόπα Λιγκ που έληξε 4-0. Το πρώτο επίσημο γκολ του ως παίχτης του Ολυμπιακού το πέτυχε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρνλι για τα προκριματικά του UEFA Europa League που έληξε 1-1 και έδωσε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους ομίλους. Ενας από τους ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να αναδειχθούν την φετινή περίοδο.

ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ

Στις 24 Ιανουαρίου 2019, ανακοινώθηκε η μετακίνηση του στον Ολυμπιακό για 1,5 χρόνο, ως δανεικός από τη Μονακό. Στη γαλλική ομάδα ανήκει από το 2015 και από τότε έχει δοθεί δανεικός σε 5 ομάδες: Βαρζίμ, Ρίο Άβε, Φιορεντίνα, Νότιγχαμ και Ολυμπιακό! Μπήκε φουριόζος στους ερυθρόλευκους, αλλά στη συνέχεια... κατέβασε ταχύτητα.

ΡΟΝΤΕΡΙΚ ΜΙΡΑΝΤΑ

Στις 11 Ιουλίου του 2018, εντάχθηκε με τη μορφή δανεισμού (από την αγγλική Γουλβς) στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Δεν κατάφερε ποτέ να γίνει το στόπερ που ψάχνουν εδώ και χρόνια στο λιμάνι.


ΝΤΙΟΓΚΟ ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ

Από το 2013 έως και το 2016 ανήκε στο δυναμικό της Σεβίλλης, πανηγυρίζοντας με την ισπανική ομάδα 3 κατακτήσεις Europa League. Το 2016 ήρθε στον Ολυμπιακό, με το οποίο σε 2 χρόνια είχε 36 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 γκολ. Με τα φεγγάρια του κι αυτός. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και οι πολλές κάρτες "έκλεβαν" πολλά από την αγωνιστική του αξία.

ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΤΙΝΣ

Στις 8 Αυγούστου του 2016, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ως ελεύθερος. Το ντεμπούτο του το έκανε στις 25 Αυγούστου του 2016, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Κώστα Φορτούνη, στον αγώνα κόντρα στην Αρούκα, τον οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1, στην παράταση και πέρασε στους ομίλους του Europa League, με συνολικό σκορ 3-1. Σε 33 παιχνίδια σκόραρε μία φορά.

ΠΑΟΥΛΟ ΜΑΣΑΔΟ

Στις 10 Αυγούστου 2012 υπέγραψε 3+1 χρόνια με τον Ολυμπιακό, προερχόμενος από την Τουλούζ. Σε δύο χρόνια είχε 45 συμμετοχές και 5 γκολ και το 2014 υπέγραψε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

ΕΡΝΑΝΙ

Στις 31 Αυγούστου του 2015, ο Ερνάνι ήρθε στον Ολυμπιακό από την Πόρτο με τη μορφή δανεισμού. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού το έκανε σε έναν αγώνα κόντρα στον Πλατανιά, με τελικό σκορ 3-1, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Τζίμι Ντουρμάζ. Σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκόραρε 4 φορές.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΠΑΣΙΕΝΣΙΑ

Στις 31 Αυγούστου του 2016, ήτοι την τελευταία μέρα των μεταγραφών, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του, με μορφή δανεισμού από την Πόρτο. Στον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου (μια συμμετοχή), ενώ αργότερα προέκυψε πρόβλημα με την καρδιά του και ουσιαστικά ο σύλλογος τον άφησε να επιστρέψει στην πατρίδα του πολύ νωρίς.

* ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ

Ιδιαίτερη περίπτωση, όπως και ο χαρακτήρας του. Γεννήθηκε στη Γαλλία, αγωνίστηκε με τις Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας (U20, U21, U23) και από το 2014 είναι στην Εθνική Μαρόκο. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε την διετία 2015-17 και σε 39 συμμετοχές πέτυχε 4 γκολ. Highlight της καριέρας του στο λιμάνι το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο Ολυμπιακός "χτίζει" μεγάλη παράδοση και στους Πορτογάλους προπονητές, αφού τα τελευταία χρόνια από τον πάγκο του έχουν περάσει οι Ζαρντίμ, Πάουλο Μπέντο, Μάρκο Σίλβα, Βίτορ Περέιρα και Πέδρο Μαρτίνς. Ψηφίστε τον αγαπημένο σας