Στον αέρα τα μπαράζ λόγω ένστασης από τον Απόλλωνα Λάρισας

Δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα διεξαχθούν τα μπαράζ αφού δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία στην Football League μετά από την ένσταση του Απόλλωνα για το ματς με τον Αήττητο Σπάτων.

Στον αέρα τα μπαράζ λόγω ένστασης από τον Απόλλωνα Λάρισας

Στον αέρα είναι τα μπαράζ ανάμεσα στον ΟΦΗ και Πλατανιά για το ποια θα είναι η 14η ομάδα της Superleague 2019-20, καθώς δεν έχει επικυρωθεί βαθμολογία της Football League λόγω της ένστασης του Απόλλωνα Λάρισας για το ματς κόντρα στον Αήττητο Σπάτων.

Ο Απόλλων Λάρισας είχε έρθει ισόπαλος 2-2 με την ομάδα Σπάτων στις 10 Μαρτίου 2019 και λίγες μέρες αργότερα η επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέβαλε την ομάδα από τα Σπάτα από το πρωτάθλημα της Football League.

Ο νομικός και στέλεχος της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Γιώργος Βέβης εξηγεί, σε δήλωσή του, τον λόγο για τον οποίο οι Θεσσαλοί δικαιούνται τους 3 βαθμούς από το παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων.

Η δήλωσή του είναι η ακόλουθη:

Ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα μετά τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας ενώ έπρεπε να είχε αποβληθεί από την ΕΕΑ πολύ νωρίτερα, καθώς από 20-12-2018 είχε παρέλθει η προθεσμία μέσα στην οποία η εκλεγείσα από τη Γενική Συνέλευση του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ Προσωρινή Επιτροπή, έπρεπε να είχε ολοκληρώσει την προβλεπόμενη από το νόμο πιστοποίηση καταβολής του από το νόμο και το καταστατικό προβλεπόμενου μετοχικού κεφαλαίου της και να συγκαλέσει Γ.Σ των μετόχων για την εκλογή τακτικού διοικητικού της συμβουλίου της εταιρείας.

Έτσι στις 10-3-2019 που διεξήχθη ο αγώνας της ομάδας μας με την ομάδα των ΣΠΑΤΩΝ αφού δεν υφίστατο νόμιμα νομικό πρόσωπο – ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΠΑΕ, ούτε είχε νόμιμη διοίκηση και έτσι στερούταν νόμιμης εκπροσώπησης. Συνεπώς κακώς και μη νόμιμα συμμετείχε η ομάδα των ΣΠΑΤΩΝ στον εν λόγω αγώνα και αυτός τελέσθηκε αντικανονικά και μη νόμιμα.

Επιπροσθέτως στον εν λόγω αγώνα έλαβαν μέρος μεταξύ των άλλων και οι ποδοσφαιριστές: Αποστολόπουλος, Ζαφειράκης (σκόραρε μάλιστα) Ρουνεϊ, Μαρτίνεθ, οι οποίοι αποκτήθηκαν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου 2019, χρονικό διάστημα που κατά τα άνω δεν υπήρχε διοικητικό συμβούλιο κλπ και έτσι τα δελτία των ποδοσφαιριστών αυτών που εκδόθηκαν από την ΕΠΟ ήταν ανίσχυρα.

Συμπέρασμα: στον μεταξύ μας αγώνα συμμετείχαν ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ οι παραπάνω ποδοσφαιριστές και κατ’ αυτό τον τρόπο παραβιάσθηκε μεταξύ των άλλων και η διάταξη του άρθρου 23 εδ. ε του ΚΑΠ, η παραβίαση της οποίας σύμφωνα με την παράγραφο 9 του ιδίου άρθρου επισύρει ως ποινή την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ με 3-0 (τελικό αποτέλεσμα 2-2).

Αυτή λοιπόν είναι η παράβαση που τελέσθηκε στον αγώνα της 10-3-2019 και αυτή είναι η ρητά προβλεπόμενη από τον ΚΑΠ κύρωση……. εκτός αν αυτή δεν αρκεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με το επαγγελματικό ελληνικό ποδόσφαιρο !!!»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας