Ολυμπιακός: Ο Ματιέ, ο Μαρτίνς και ο... Μέσι!

Ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, η σχέση του με τον Αργεντινό σούπερ σταρ και γιατί είχε «πληγώσει» τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ο Ματιέ, ο Μαρτίνς και ο... Μέσι!

Ο Ζερεμί Ματιέ βρίσκεται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του στόπερ και έχει ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε κάποιες... περίεργες ιστορίες που είχαν συμβεί όταν ο Γάλλος άσος ήταν αντίπαλος (με την Βαλένθια) και συμπαίκτης (με την Μπαρτσελόνα) με τον απόλυτο σταρ Λιονέλ Μέσι. Αλλά και γιατί στην περσινή σεζόν είχε θαμπώσει τον Πέδρο Μαρτίνς που τον ζητάει επιμόνως για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών αντιμετώπισε τη σεζόν 2017-18 τον Ματιέ στα ματς της Γκιμαράες με την Σπόρτιγκ για το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Γκιμαράες το ματς είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Μαρτίνς και σε θρίαμβο (0-5) για την ομάδα του Γάλλου στόπερ! Ενώ στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου η Σπόρτιγκ επικράτησε 1-0 με σκόρερ τον ίδιο τον Ματιέ!

Μια άλλη περίεργη ιστορία με Ματιέ και... Ολυμπιακό έχει να κάνει και με μία αναμέτρηση στην οποία ήταν αντίπαλος με τον Φρανσουά Μοντέστο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Αλλά και όχι μόνο με αυτόν! Ήταν το 2007 σε ένα παιχνίδι Τουλούζ-Μονακό που έληξε 1-1. Ο Ματιέ είχε βάλει με εκτέλεση φάουλ το γκολ της ομάδας του εναντίον των Μονεγάσκων στους οποίους αγωνιζόταν ο Μοντέστο. Σε εκείνο το παιχνίδι βασικός με την Μονακό ήταν ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος είχε αντικατασταθεί από έναν παίκτη που μετέπειτα πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό, τον Κολομβιανό Πίνο!

Ο Ζερεμί Ματιέ δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για το ταλέντο αλλά και για τη συνεργασία που είχε επί τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα με τον Λιονέλ Μέσι. Όταν ο Γάλλος είχε ερωτηθεί για το πώς βλέπει την Μπαρτσελόνα μετά την φυγή του Νεϊμάρ είχε πει ότι «αυτή η ομάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί όσο υπάρχει ο Μέσι, είναι ένας παίκτης πουΖ πραγματικά δεν ξέρεις πώς να τον αντιμετωπίσεις στο γήπεδο».

Ως ποδοσφαιριστής της Βαλένθια ο Ματιέ είχε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία ως αντίπαλος του Αργεντινού, καθώς σε μία αναμέτρηση στο Καμπ Νου το 2012, ο Μέσι είχε βάλει... τέσσερα γκολ στο τελικό 5-1. Δύο χρόνια αργότερα, όμως, οι δυο τους ήταν πια συμπαίκτες και σε «κλάσικο» στο ίδιο γήπεδο, ο Ματιέ είχε σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μέσι! Η Ρεάλ είχε ισοφαρίσει με τον Ρονάλντο, αλλά τελικά ο Σουάρες είχε γράψει το τελικό 2-1.

Πώς να μη θέλει, λοιπόν, ο Μαρτίνς έναν τέτοιο παίκτη στον Ολυμπιακό, αλλά και εφόσον έρθει στην Ελλάδα, τι παραστάσεις θα φέρει μαζί του στον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημά μας ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής...