Ο Κούτρης πωλείται όσο ο... Πρίγιοβιτς!

Ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε μεν τίτλο τη φετινή σεζόν, αλλά στο εξωτερικό το ρόστερ του είναι πολύ πιο ελκυστικό από αυτό του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και αυτό φαίνεται από τα ποσά που ακούγονται για τον Λεονάρντο Κούτρη.

Ο Κούτρης πωλείται όσο ο... Πρίγιοβιτς!

Αναπόφευκτα θα γίνουν συγκρίσεις και θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε συγκρίσεις ενός αριστερού μπακ που δεν είναι το πρώτο «βιολί» στην ομάδα του (Κούτρης) με έναν φορ που ήταν το βαρύ πυροβολικό μιας άλλης ομάδας (Πρίγιοβιτς). Συγκρίσεις σε οικονομικό επίπεδο πάντα και σε επίπεδο υπεραξιών!

Ο ΠΑΟΚ ναι μεν κέρδισε το πρωτάθλημα, αλλά το θέμα είναι τί συζητιέται στο εξωτερικό. Για παράδειγμα ακούγεται ότι οι Σισέ και Κούτρης θα πωληθούν και μπορεί να φέρουν συνολικά από 20 εώς 30 εκατομμύρια, ότι ο Καμαρά μπορεί να φέρει είτε τώρα ή το επόμενο καλοκαίρι 25 εκατομμύρια, ότι για τον Φορτούνη έχουν έρθει αρκετές ομάδες στο Καραϊσκάκη για να τον δουν, ότι ο Σα απασχολεί ομάδες όπως την Μπέτις, ότι ο Ομάρ βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, τότε πρέπει να είχε μία... άλφα ποιότητα το φετινό ρόστερ των «ερυθρολεύκων».

Κι ας τους αφήσουμε όλους τους προαναφερθέντες. Βλέπετε, ο Σισέ έχει φτιάξει το όνομά του από πέρσι, ενώ προτού έρθει στον Ολυμπιακό τον έβλεπαν γαλλικές ομάδες από την 1η κατηγορία. Και ο Καμαρά ήταν επίσης στα μπλοκάκια ομάδων του Σαμπιονά από την εποχή που έπαιζε στην Αζαξιό. Ο δε Κούτρης με μία εντυπωσιακή χρονιά πέρσι είχε αρχίσει να απασχολεί ιταλικές ομάδες. Ο Ομάρ έχει προϋπηρεσία στην Αγγλία. Ο Σα έχει προϋπηρεσία στην Πόρτο. Για τον Φορτούνη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα.

Το γεγονός ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού στα μάτια των ξένων είναι πιο ελκυστικό από αυτό του ΠΑΟΚ, αποτυπώνεται και στην περίπτωση του Γιώργου Μασούρα. Μέσα σε τέσσερις μήνες έχει καταφέρει από εκεί που κόστισε στον Ολυμπιακό 400 χιλιάρικα, να ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του. Ο Μασούρας αν πει ο Ολυμπιακός ότι τον πουλάει αύριο, είναι πολύ εύκολο να βρει ομάδα να προσφέρει 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Κι αν δεν μας πιστεύετε, ρωτήστε τη Νόριτς που έκανε ένα σωρό ταξίδια στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσει από κοντά.

Το μεγάλο επίτευγμα του Ολυμπιακού σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, είναι ότι ξέρει να δημιουργεί ένα ελκυστικό ρόστερ, έχει αναγκάσει τις ομάδες του εξωτερικού να έρχονται περισσότερο στο Καραϊσκάκη, γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι οι Πειραιώτες είναι μία ομάδα που έχει «λαβράκια»!

Ναι, αυτή είναι η σωστή λέξη. «Λαβράκι» ήταν για την Ρόμα ο Μανωλάς, «λαβράκι» για την Γουέστ Χαμ ο Μαζουακού, «λαβράκι» για την Κρίσταλ Πάλας ο Μιλιβόγεβιτς. «Λαβράκι» για την Λεβερκούζεν ο Ρέτσος... Κι αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι κάτι που χτίζεται μέσα σε μία χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά στο εξωτερικό ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει την τιμητική του. Κι αυτό θα φανεί και το φετινό καλοκαίρι με τις διαφαινόμενες πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ των Σισέ και Κούτρη.

Για να μην πολυλογούμε λοιπόν, με τα λεφτά που πωλήθηκε το πρώτο βιολί του ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς, στη Σαουδική Αραβία, μπορεί να πωληθεί ο Κούτρης. Τόσο απλά...