Μάντσεστερ Σίτι και Ολυμπιακός τα μεγαλύτερα σερί νικών στην Ευρώπη

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα και αυτή του Μαρτίνς τρέχουν τα καλύτερα σερί επιτυχιών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μάντσεστερ Σίτι και Ολυμπιακός τα μεγαλύτερα σερί νικών στην Ευρώπη

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ζορίστηκε κόντρα στη Μπέρνλι, αλλά χάρη σε ένα γκολ του Κουν Αγκουέρο στο 63' πήρε τη νίκη και πλέον είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας.

Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε το νικηφόρο του σερί στην Premier League και πέρασε πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η Σίτι τρέχει το καλύτερο σερί νικών στην Ευρώπη, αφού ήδη μετράει δώδεκα συνεχόμενες επιτυχίες. Η τελευταία της ήττα είχε σημειωθεί στις 29 Ιανουαρίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νιούκαστλ από την οποία και έχασε με σκορ 2-1.

Από τότε πήγε… τρένο η Σίτι με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο δύο στροφές πριν το φινάλε να οδηγεί την κούρσα. Το δεύτερο καλύτερο σερί νικών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανήκει στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είχαν χάσει στις 10 Φεβρουαρίου από τον ΠΑΟΚ με 3-1, αλλά από εκείνο το ματς και μετά δεν γνώρισαν ξανά την ήττα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετράει εννιά σερί νίκες, όμως, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Το τρίτο καλύτερο σερί νικών ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που μετράει οκτώ συνεχόμενες επιτυχίες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Λίβερπουλ με επτά σερί νίκες.