Ολυμπιακός: Ο "δικός μας" MVP

Οι συντάκτες του fosonline.gr αναδεικνύουν τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός: Ο "δικός μας" MVP

Θέμης Σινάνογλου: Κώστας Φορτούνης
Για μένα ο MVP της σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι ο Φορτουνης και δεν πρωτοτυπω. Εκείνος πρωτοτύπησε φτιάχνοντας όσο ποτέ άλλοτε τα τρεξιματα του. Οταν ο Ολυμπιακός έχει τον κατά γενική ομολογία καλύτερο Έλληνα παίκτη στο πρωτάθλημα και δεν έχει ξένους μεγάλους παίκτες, δεν μπορώ να επιλέξω άλλον. Θα μπορούσε να είναι ο Ποντενσε αν είχε βάλει τριπλάσια γκολ από τα ελάχιστα που έβαλε σπαταλωντας πάμπολλες ευκαιρίες.

Γιώργος Στασινόπουλος: Κώστας Φορτούνης
Με 17 γκολ και 16 ασίστ ο Κώστας Φορτούνης είναι ο MVP του φετινού Ολυμπιακού. Το σημαντικότερο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι πως ο «Φόρτου» είχε δουλέψει πολύ καλύτερα και δεν φοβήθηκε να βγει μπροστά στα δύσκολα. Συνδύασε την καλή απόδοση με το περιβραχιόνιο, ενώ είναι κεφάλαιο και για την Εθνική ομάδα.

Γιώργος Ξανθόπουλος: Γκιγιέρμε
Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι είναι προφανείς: Φορτούνης, Γκιγιέρμε και Ποντένσε. Και οι τρεις τους έπαιξαν εξαιρετικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν και αποτελούν βασικούς πυλώνες του φετινού Ολυμπιακού. Παρότι ο «κάπτεν» έχει και το συν της εξόφθαλμης βελτίωσης σε σχέση με την περσινή σεζόν, η δική μας... ψήφος θα πάει στον Βραζιλιάνο, ο οποίος δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής και «κόλλησε» αμέσως στην ομάδα, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη. Γκιγιέρμε λοιπόν!

Νίκος Καλαμπάκας: Πέδρο Μαρτίνς
Ο Φορτούνης φέτος έκανε την καλύτερή του σεζόν, ο Σα απέδειξε γιατί είναι σημαντικό για μια ομάδα να διαθέτει σπουδαίο γκολκίπερ κάτω από τα δοκάρια, ο Γκιγιέρμε ήταν «βιονικός» και δίδαξε πως παίζουν το παιχνίδι οι σύγχρονοι χαφ, όμως να με συγχωρείται αλλά θεωρώ ότι ο πραγματικός MVP της ομάδας ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο τεχνικός από την Πορτογαλία κατάφερε στην πρώτη του σεζόν να δέσει άψογα τους παλιούς με τους νέους παίκτες της ομάδας, να προσφέρει στον κόσμο του Ολυμπιακού θέαμα και δίκαια αποσπούσε το χειροκρότημα μετά από κάθε ματς του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο τίτλο, όμως σίγουρα κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων και πλέον αναμένουμε τη νέα χρονιά να συνδυάσει το θέαμα με τα αποτελέσματα.

Θοδωρής Ρούσσος: Ζοσέ Σα
Πείτε το διαστροφή, αλλά μέσα σε μια σεζόν που οι Φορτούνης και Γκιγιέρμε έκαναν "όργια", ξεχώρισα τον Ζοσέ Σα. Γενικά, η θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς και συζητήσεων. Μετά τους Νικοπολίδη και Ρομπέρτο, ήταν πολλοί που δεν μπόρεσαν να εμπνεύσουν σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και... ξάφνου εμφανίστηκε ο Σα, στον οποίο θα πρέπει να δώσουμε ένα επιπλέον "κανονάκι", δεδομένων των συνθηκών που είδαμε στα στόπερ. Με πολλές αλλαγές στο δίδυμο και με ευκολία στο αβίαστο λάθος.

Αλέξης Βιρβίλης: Κώστας Φορτούνης
Δεν χωράει καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν ο παίκτης – βαρόμετρο του φετινού Ολυμπιακού. Θα είναι… βιασμός της ποδοσφαιρικής λογικής αν κάποιος υποστηρίξει ότι ο Φορτούνης δεν έκανε χρονιά για να πάρει μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων σε κλαμπ κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας. Η στατιστική δεν λέει την αλήθεια. Τα 17 γκολ και οι 16 ασίστ σε 42 παιχνίδια «κρύβουν» την αλήθεια. Αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί ειδικά στον α’ γύρο, θα είχε γράψει καμιά 30αριά ασίστ. «Δαγκωτό» λοιπόν στον Φορτούνη.

Κώστας Μπελιάς: Λεονάρντο Κούτρης
Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να είναι κάποιος κορυφαίος στο ποδόσφαιρο. Συνήθως έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις του. Τα στατιστικά του, τα γκολ του, τις πάσες του και πολλά άλλα. Υπάρχουν βέβαια και κάποια πράγματα που δεν μετριούνται. Ο χαρακτήρας ας πούμε. Καμία φορά μια εικόνα μόνο. Ένας ποδοσφαιριστής με έναν πιτσιρικά αγκαλιά. Κι αυτό υποχρεώνει ακόμα και τους αντιπάλους του να του σφίξουν το χέρι. Όπως ο Λεονάρντο Κούτρης.