Μαυρογενίδης: «Στο δρόμο για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού»

Λίγα λεπτά αφότου τα... παιδιά του, οι θριαμβευτές του Αγρινίου, τον σήκωσαν στα χέρια, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης μίλησε στο Fosonline.gr για την επιτυχία τoυ Ολυμπιακού Κ17 να κατακτήσει το Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Μαυρογενίδης: «Στο δρόμο για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού»

Ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού, με τον οποίο έζησε μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής, γεύεται το νέκταρ της επιτυχίας, αλλά δεν μοιράζεται τίποτα με τους ποδοσφαιριστές του. Αφήνει όλη τη δόξα γι' αυτούς: «Είναι δικαίωση για τα παιδιά. Εμείς είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε την προσπάθειά τους, να τους εξελίξουμε, να τους εκπαιδεύσουμε, ώστε το όνειρό μας -να τους δούμε κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα- να γίνει πραγματικότητα».

Τον ρωτήσαμε ποιο θα είναι το δώρο του προς τους παίκτες για τη μεγάλη επιτυχία, τρίτη στη σειρά. Και ήταν αφοπλιστικός, δείγμα του χαρακτήρα του... «Το δώρο του προπονητή στα παιδιά είναι περισσότερο ηθικό. Αν μπορώ να είμαι εδώ για να τους στηρίζω κάθε μέρα και όσο μπορώ, με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, να τους βοηθάω να εξελίσσονται. Και όταν βλέπω ότι σε τέτοιου είδους σημαντικά παιχνίδια, έχουν αυτή την ανταπόκριση, μας κάνει όλους υπερήφανους και χαρούμενους».

Η επόμενη μέρα για τον ίδιο: «Εγώ είμαι στον Ολυμπιακό, λατρεύω αυτό που κάνω με τα παιδιά και περιμένουμε να τα δούμε κάποια στιγμή να βρουν το δρόμο τους προς τη μεγάλη ομάδα».

Εξίσου... κατατοπιστικός ήταν ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, στην ερώτησή μας αν θεωρεί ότι έκανε... break στον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στα υπόλοιπα φετινά πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της της Super League.

«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα πρωταγωνιστής. Πάντα διεκδικεί τρόπαια. Καταφέραμε εμείς να πάρουμε το πρωτάθλημα, η Κ20 εξελίσσεται, η Κ15 πήγε πάρα πολύ καλά, η πρώτη ομάδα είναι σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, οπότε ο Ολυμπιακός ως σύλλογος γενικότερα δεν χρειάζεται να ανησυχεί καθόλου. Γιατί η ιστορία του και η μοίρα του τον θέλουν πάντα πρωταγωνιστή».