"Πώς ο Ριβάλντο γύρισε το χρόνο πίσω στην Ελλάδα"

Αφιέρωμα στην παρουσία του Βραζιλιάνου αστέρα, Ριβάλντο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φιλοξενεί το αγγλικό διαδικτυακό περιοδικό thesefootballtimes.

"Πώς ο Ριβάλντο γύρισε το χρόνο πίσω στην Ελλάδα"

Το αφιέρωμα έχει τίτλο: "Πώς ο Ριβάλντο γύρισε το χρόνο πίσω κατά τη διάρκεια 4 αξέχαστων σεζόν στην Ελλάδα" και γίνεται αναφορά στην παρουσία του στον Ολυμπιακό, αλλά και την ΑΕΚ, όπου ξαναβρήκε τη χαμένη ποδοσφαιρική του νιότη.

Πηγαίνοντας στην Ελλάδα έλυσε το 18μηνο καταστροφικό ξόρκι με την παρουσία του στη Μίλαν, όπου ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του 1999, βρέθηκε να είναι ο χειρότερος παίκτης του ιταλικού πρωταθλήματος. Εκεί είχε πλέον καταστραφεί η φήμη ότι ο Ριβάλντο ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της γενιάς του.

Μια ταπεινωτική χρονιά, η πιο δύσκολη στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Σαμ Αλαρντάις τον ήθελε στην Μπόλτον, τη στιγμή που η πρωταθλήτρια Σκοτίας, Σέλτικ και η Βέρντερ Βρέμης τον είχαν προσεγγίσει.

Τελικός -τελικά- προορισμός: Ο Ολυμπιακός. "Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου", αναφέρει το thesefootballtimes. Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που έπαιξαν ρόλο, αλλά ο σημαντικότερος ήταν ότι ο μισθός του θα ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια. Εκεί, ο άνθρωπος που πουλούσε ποπ κορν έξω από τα σχολεία για να χρηματοδοτήσει το όνειρό του: να παίξει μπάλα, βρήκε τον συμπατριώτη του και πρώτην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Τζιοβάνι.

Τα υπόλοιπα έχουν περάσει στο πάνθεον της ιστορίας...

Στο αφιέρωμα αναφέρονται μεταξύ άλλων:

- η υποδοχή στο αεροδρόμιο από 4.000 φίλους του Ολυμπιακού
- η επιρροή του στα μεγάλα παιχνίδια του Ολυμπιακού, σε Ελλάδα και Ευρώπη
- το γκολ που "πάγωσε" το Ανφιλντ το 2005
- η ρήξη με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που τον οδήγησε στην ΑΕΚ
- η αστρονομική πρόταση από ομάδα του Ουζμπεκιστάν, που τον ανάγκασε να φύγει από τη χώρα μας.

Το αφιέρωμα κλείνει ως εξής: "Σε σύγκριση με τη μακρόχρονη φύση του προνομιούχου πολιτισμού στην Ελλάδα, η τετραετής παρουσία του Ριβάλντο, ήταν αρκετή για να ξανακερδίσει τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους μια νέα φιγούρα που θα λατρεύονταν με το ίδιο επίπεδο καλοσύνης, όπως και οι Ολυμπιονίκες στην αρχαιότητα".