Στην Πολωνία με τον νέο στόπερ ο Ολυμπιακός!

Στον Ολυμπιακό θα «γκαζώσουν» για να φέρουν μέσα στον Ιούνιο τον ποδοσφαιριστή που θα ηγηθεί της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Στην Πολωνία με τον νέο στόπερ ο Ολυμπιακός!
«Φευγάτοι» θεωρούνται ήδη στο Λιμάνι οι Βούκοβιτς και Μιράντα...

Κύβος ερρίφθη… Ο κεντρικός αμυντικός που θα αποτελέσει τον «βράχο» της οπισθοφυλακής τη νέα σεζόν, θα έχει αποκτηθεί εώς τα μέσα Ιουνίου. Αυτή είναι η διάθεση ή αν θέλετε, η πρόθεση του Ολυμπιακού.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα είναι κανονικότατα στην καλοκαιρινή προετοιμασία και κατά συνέπεια θα είναι διαθέσιμος για τον πρώτο «σκόπελο» του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League (23-24 Ιουλίου).

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή κυκλοφόρησε έντονα μία φημολογία ότι στο λιμάνι δεν θα βιαστούν με τον στόπερ και πώς θα περιμένουν την κλήρωση της 18ης Ιουνίου για να δουν ποια από τις Γαλατασαράι, ΛΑΣΚ Λιντς ή Βικτόρια Πλζεν θα βρεθεί στον δρόμο των «ερυθρολεύκων» και αναλόγως θα πράξουν.

«Ράδιο αρβύλα» ήταν όλα αυτά και σενάρια που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρος και αδιαπραγμάτευτος.

Ο Μαρτίνς «καίγεται» για την απόκτηση ενός στόπερ από τη στιγμή που οι Βούκοβιτς και Μιράντα θα αποχωρήσουν (σ.σ. ο Σέρβος μπορεί να μείνει στο λιμάνι εώς τέλη Αυγούστου, αλλά ο Μαρτίνς θα προτιμούσε να μην βάλει στα προκριματικά έναν «φευγάτο» παίκτη), ενώ οι Μεριά και Σισέ θα λείπουν στο Κόπα Άφρικα.

Ούτως ή άλλως το πλάνο ήταν να προχωρούσε στη μεταγραφή ενός «βαρβάτου» κεντρικού αμυντικού ο σύλλογος, αλλά θα μπορούσε να καθυστερήσει όλη αυτή η διαδικασία αν δεν υπήρχε το Κόπα Άφρικα.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πέρα από τους Βούκοβιτς και Μιράντα, συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να μην βρίσκεται του χρόνου στο ρόστερ ούτε ο Σισέ. Οπότε, ήταν απολύτως φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Σενεγαλέζου, τον παίκτη που θα βρεθεί στο πλευρό του Μεριά τη νέα σεζόν. Απλώς το Κόπα Άφρικα επισπεύδει τις διαδικασίες.

Στον Πειραιά είναι αποφασισμένοι να «γκαζώσουν» για να τον φέρουν γρήγορα στο λιμάνι, να ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία και να είναι σε θέση να μπει άμεσα σε ρυθμούς επίσημων αγώνων. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Κι όλα αυτά που περιγράφουμε, δεν αφορούν φυσικά περιπτώσεις αμυντικών τύπου Βέλεθ (του Άρη) που θα έχουν περισσότερο τον ρόλο που είχε φέτος ο Μιράντα στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.