Σλιμανί: Ο Αλγερινός που στέλνουν στον Ολυμπιακό - Ένα «τανκ» που ψάχτηκε στην Τουρκία (vid)

Διαβάστε ποιος είναι ο Ισλάμ Σλιμανί, δείτε τι έχει κάνει στην καριέρα του και από που τον ξέρει ο Πέδρο Μαρτίνς

Σλιμανί: Ο Αλγερινός που στέλνουν στον Ολυμπιακό - Ένα «τανκ» που ψάχτηκε στην Τουρκία (vid)

Ο Ισλάμ Σλιμανί είναι ένας παίκτης που σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό. Ένας επιθετικός που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την εποχή που έγινε περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη.

Στην Πορτογαλία έμεινε για 3 χρόνια (2013-2016) και με τη φανέλα των «λιονταριών» σκόραρε 48 τέρματα σε 82 συμμετοχές. Με την Εθνική Αλγερίας ο Σλιμανί, έχει σκοράρει 27 γκολ σε 59 συμμετοχές και παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες της χώρας του. «Μηχανή του γκολ» και «τανκ» είναι τα δύο παρατσούκλια που τον ακολουθούσαν εκείνη την εποχή.

Το καλοκαίρι του 2016 αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα στην Premier League. Η τότε πρωταθλήτρια Λέστερ θα δαπανήσει περίπου 29.000.000 λίρες και θα τον κάνει δικό της. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη για τον Αλγερινό φορ.

Οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές. Σε 35 παιχνίδια με τη φανέλα των «αλεπούδων» κατόρθωσε να σκοράρει μόλις 8 φορές και τον Ιανουάριο του 2018 θα δοθεί δανεικός στη Νιούκαστλ. Εκεί θα πραγματοποιήσει μόλις 4 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει και το καλοκαίρι θα επιστρέψει άρον-άρον στη Λέστερ.

Ήταν δεδομένο πως δεν θα τον κρατούσε στο ρόστερ της και τον έδωσε εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στη Φενέρμπαχτσε. Ο Σλιμανί φέτος έχει αγωνιστεί 25 φορές με τη φανέλα των Τούρκων και έχει σκοράρει 5 γκολ.

Ο Αλγερινός επιθετικός το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στη Λέστερ. Η αγγλική ομάδα δεν φαίνεται να τον υπολογίζει και το σενάριο να δοθεί δανεικός ή να φύγει με κανονική μεταγραφή, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει τον παίκτη από την Πορτογαλία και μένει να δούμε αν τελικά θα γίνει κάποια κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού.