Πειραϊκά: Ντέρμπι ανόδου στις Σιταποθήκες!

Ο Άρης Αμφιάλης υποδέχεται την Αίγινα σήμερα (13.30) στο γήπεδο των «Σιταποθηκών» για την 20η αγωνιστική της Β' κατηγορίας του Πειραιά και το Fosonline σας βάζει στο κλίμα του ντέρμπι.

Πειραϊκά: Ντέρμπι ανόδου στις Σιταποθήκες!

Το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη Αμφιάλης και την Αίγινα αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ κατηγορίας.

Οι «κίτρινοι» πάνε σε αυτό ως πρωτοπόροι ενώ η ομάδα του Σαρωνικού ψάχνει μόνο το τρίποντο που θα την φέρει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Δύο από τις καλύτερες ομάδες την εφετινή περίοδο και από τις πιο ιστορικές στο πειραϊκό ποδόσφαιρο αναμετρούνται και οι πρωταγωνιστές ανοίγουν λίγα, από τα χαρτιά τους.

Το «ΦΩΣ» σας βάζει στο κλίμα του αγώνα με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις από τα δύο στρατόπεδα και σας μεταφέρει τις εξελίξεις λίγες μέρες πριν από την μεγάλη συνάντηση στο γήπεδο των «Σιταποθηκών».

Με «όπλο» την επίθεση

Αναμφίβολα ο Άρης Αμφιάλης βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε τα τελευταία δύο χρόνια. Οι Αμφιαλιώτες κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους.

Σε 19 αγωνιστικές, το συγκρότημα του Βαγγέλη Κώττου έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα στα προβλήματα που προέκυψαν. Με ηρεμία και ταχύτητα τα ξεπέρασε και τώρα βρίσκεται επτά βήματα πριν από την εκπλήρωση των στόχων του. Με «όπλο» την εκπληκτική του επίθεση ο Άρης θέλει να πάρει άλλο ένα σημαντικό τρίποντο που θα τον φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και στο απευθείας εισιτήριο για την Α’ κατηγορία. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο σύλλογος έχει την ευκαιρία να βρεθεί ξανά εκεί που ανήκει.

Αναφερθήκαμε στην επιθετική λειτουργία που έχουν οι «κίτρινοι». Πράγματι τα 47 τέρματα αποτελούν την καλύτερη επίδοση του ομίλου και ο Άρης μπορεί να περηφανεύεται για αυτό. Από την άλλη υπάρχει και το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα. Η Αίγινα είχε επικρατήσει με 6-1, κάτι που δίνει και έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του Άρη. Όσον αφορά απουσίες και προβλήματα, ο Κώττος δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποια σπουδαία απουσία και όλοι έχουν τεθεί στη διάθεση του.

Κώττος: Ιδιαίτερη προσοχή στα στημένα
Ο προπονητής του Άρη Αμφιάλης, Βαγγέλης Κώττιος μίλησε στο «ΦΩΣ» για την μεγάλη αναμέτρηση. Ο έμπειρος τεχνικός, αναφέρθηκε στην ηρεμία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του αλλά και στη σειρά των δύσκολων αγώνων που ακολουθεί.

Αρχικά είπε: «Εμείς ξεκινάμε μια σειρά δύσκολων αναμετρήσεων. Αρχικά με την Αίγινα και στη συνέχεια με τις ομάδες που βρίσκονται στη πρώτη οχτάδα. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και πρέπει να το προσεγγίζουμε όπως του αρμόζει. Δεν το κρύβουμε πως υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις του συλλόγου με την πρώτη θέση. Έχουμε σταθερή πορεία και στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός».

Στη συνέχεια, ο Κώττος αναφέρθηκε στο αγωνιστικό σκέλος και στον τρόπο που προσεγγίζει το συγκρότημα του το ματς: «Όλες οι ομάδες χρειάζονται προσοχή. Το ίδιο και η Αίγινα. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν. Είμαστε προσγειωμένοι και κοιτάμε το πλάνο μας. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα στημένα και στην αμυντική μας λειτουργία. Η τακτική σε τέτοια ματς πάει περίπατο και μετράει η ψυχή και ο χαρακτήρας. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε προσοχή και να μην δεχθούμε γκολ. Από εκεί και πέρα να γίνει ένα ωραίο ματς και ελπίζω να κερδίσει η ομάδα μου».

Πολλιάς: Χρειάζεται θέληση
Στην αποφασιστικότητα, στην ψυχή αλλά και στο τρίποντο που χρειάζεται η ομάδα του, στάθηκε ο αρχηγός του Άρη Αμφιάλης, Γιάννης Πολιάς.

Οι «κίτρινοι» προετοιμάζονται πυρετωδώς για το κρίσιμο ματς με την Αίγινα και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, είπε στο «ΦΩΣ» : Μπροστά μας έχουμε ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας. Προετοιμαζόμαστε όπως σε κάθε αναμέτρηση και σκεφτόμαστε πάντα το τρίποντο. Εμείς θέλουμε αρχικά να κάνουμε το παιχνίδι μας και να το ευχαριστηθούμε. Ασχέτως αν παίζουμε με τον πρώτο ή τον τελευταίο. Υπάρχει ενθουσιασμός στο στρατόπεδο. Σίγουρα παίζει ρόλο η άτυπη ρεβάνς, καθώς είχαμε χάσει με βαρύ σκορ στο πρώτο ματς. Σημαντικότερο ρόλο όμως έχει η νίκη και ας έρθει με μισό γκολ».

Για να συμπληρώσει : «Για να πάρεις το αποτέλεσμα που θες χρειάζεται θέληση, αποφασιστικότητα, να προπονείσαι καλά όλη την εβδομάδα και να δώσεις την ψυχή σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μια νίκη θα μας δώσει ώθηση στη δύσκολη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας. Έτσι όμως όπως είναι ο όμιλος ένα αποτέλεσμα δεν κρίνει τον τίτλο. Όλα τα ματς είναι δύσκολα και τα πράγματα είναι «ρευστά».

Η άμυνα δίνει τις νίκες

Με το μυαλό στις «Σιταποθήκες» ολοκληρώνει την προετοιμασία της η Αίγινα. Η ομάδα του Σαρωνικού έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι και ίσως το πιο σημαντικό της σεζόν, αν αναλογιστεί κανείς πως με νίκη θα ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η εφετινή πορεία της Αίγινας είναι αξιοθαύμαστη. Η περσινή κακή εικόμα στην Α’ κατηγορία, πείσμωσε παίκτες, διοίκηση και κόσμο, με αποτέλεσμα να συσπειρωθούν και να οδηγούν την ιστορική ομάδα του νησιού και του πειραϊκού ποδοσφαίρου και πάλι ψηλά.

Οι εργασίες που γινόντουσαν στο γήπεδο προβλημάτισαν τον σύλλογο. Με την έδρα της η Αίγινα έγινε πιο δυνατή και αυτό φαίνεται στο αήττητο σερί που έχει «σπίτι» της. Αν κάτι επίσης έχει βοηθήσει τους νησιώτες εφέτος, αυτό είναι η αμυντική λειτουργία. Η καλύτερη άμυνα του ομίλου ανήκει στην Αίγινα, καθώς με 10 γκολ παθητικό δείχνει την καλή συνοχή που έχει αλλά και την προσήλωση στο πλάνο της.

Η διακοπή έδωσε χρόνο στους «κυανόλευκους» να προετοιμαστούν και να ρίξουν το βάρος στη μεγάλη αναμέτρηση. Το καλό για τον Θανάση Μπακόμητρο είναι ότι δεν έχει απουσίες και διαθέτει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Κανείς στο στρατόπεδο της Αίγινας δεν υποτιμάει τον αντίπαλο.

Ο αγώνας του πρώτου γύρου μένει στο παρελθόν και το αυριανό είναι ξεχωριστή περίπτωση. Από την άλλη, το σύνολο του Μπακόμητρου έχει ηρεμία και αισιοδοξεί πως θα μπορέσει να επιστρέψει στη βάση του με θετικό αποτέλεσμα.

Μπακόμητρος: Θα κάνουμε το παιχνίδια μας

Να μην επηρεαστεί το ματς από την σκοπιμότητα των βαθμών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ΑΕ Αίγινας, Θανάσης Μπακόμητρος.

Ο έμπειρος προπονητής με δηλώσεις του στο «ΦΩΣ», μίλησε για την αναμέτρηση με τον πρωτοπόρου του ομίλου.

Συγκεκριμένα είπε : «Παίζουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ιστορική ομάδα που έχει βαριά φανέλα. Προσεγγίζουμε προσεκτικά το ματς γιατί έχουμε ίδιους στόχους με τον Άρη Αμφιάλης. Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί και αγωνιστικά προβλήματα και όλοι είναι στη διάθεση μας. Δουλεύουμε καθημερινά και έχουμε πίστη στο πλάνο μας. Ότι και να γίνει, χάσουμε ή κερδίσουμε, είμαστε πεπεισμένοι πως θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα έχουμε μια καλή εικόνα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα παίζει ρόλο και αισιοδοξούμε πως θα το πετύχουμε. Ελπίζω πάντως πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και δεν θα επηρεαστεί από την σκοπιμότητα».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπακόμητρος συμπλήρωσε : «Η ομάδα είναι αποφασισμένη να κάνει το παιχνίδι της με σεβασμό στον αντίπαλο. Είμαστε διαβασμένοι και προσηλωμένοι και πιστεύω πως μπορούμε να φύγουμε νικητές».

Σπυριδάκης : Νίκη για το νησί μας

Το σύνθημα της νίκης έδωσε ο αρχηγός της Αίγινας, Νίκος Σπυριδάκης για το ντέρμπι στην Αμφιάλη. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να πάρει το τρίποντο για το νησί και τον κόσμο που τους έχει στηρίξει μέχρι τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε στο «ΦΩΣ»: Πάμε σε ένα κρίσιμο ματς, ωστόσο δεν διαφέρει από τα άλλα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να πάρουμε όπως κάθε ένα εφέτος. Έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία και θα αγωνιστούμε με την ίδια δυναμική. Δεν πρέπει να προσαρμοστούμε σε καμία ομάδα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να κρατήσουμε την ταυτότητα μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο επίπεδο που είμαστε δεν υπάρχουν τακτικές. Χρειάζεται θέληση, κόπο και μαχητικότητα για να κερδίσεις ματς πρωταθλητισμού. Η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και αισιοδοξούμε, παρότι αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Είμαστε σε μια θέση που εκπροσωπούμε το νησί μας. Παίζουμε για εμάς, τις οικογένειες μας αλλά και για τον κόσμο που μας στηρίζει σε κάθε αγώνα. Τον ευχαριστούμε και θέλουμε να του δώσουμε μεγάλη χαρά».

Η παράδοση λέει Αίγινα
Από το 2013 μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 7 φορές (μαζί με την εφετινή του πρώτου γύρου). Η Αίγινα επικρατεί του Άρη Αμφιάλης καθώς μετράει 5νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Μάλιστα, το παράδοξο είναι πως ο σύλλογος του Σαρωνικού δεν έχει χάσει στις «Σιταποθήκες». Συγκεκριμένα, το 2014 είχε επικρατήσει με 0-2 ενώ το 2016 είχε αποσπάσει ισοπαλία από τον Άρη με σκορ 1-1. Στο πιο πρόσφατο ματς, η Αίγινα είχε θριαμβεύσει στην Αμφιάλη με σκορ 0-4.