Ελεύθεροι με πέντε χρόνια κάθειρξη Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Γκιρτζίκης

Η έφεσή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ελεύθεροι με πέντε χρόνια κάθειρξη Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Γκιρτζίκης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε πριν από λίγο στους Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκρτζίκη αλλά και στους Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη, κάθειρξη πέντε ετών στον καθενα για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Πρόκειται για την πρόταση που είχε κάνει ο εισαγγελεας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαράλαμπος Τζώνης,

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους πέντε πρώην παράγοντες της ΕΠΟ το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και των μη ύπαρξη ταπεινών ελατηρίων για την πράξη τους.

Η έφεσή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι χωρίς όρους.

Η υπόθεση αφορά το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, το οποίο υπεγράφη το 2005 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, με την ΕΠΟ όμως να συνεχίζει να πληρώνει για αυτό.

Οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη και Νίκου Προύντζου, για τους οποίους ο Εισαγγελέας έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή τους, κρίθηκαν αθώοι.

Αθώοι κρίθηκαν και οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.