Με υπογραφή πρώην ερυθρόλευκου το πρώτο μνημόνιο για τη διοργάνωση των Euro2028 και Mundial2030

 Στη Σόφια  έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Αθλητισμού και προέδρων των ομοσπονδιών Βουλγαρίας, Σερβίας, Ελλάδας και Ρουμανίας για την συνυποψηφιότητα του Μουντιάλ 2030 και του Euro 2028.

Με υπογραφή πρώην ερυθρόλευκου το πρώτο μνημόνιο για τη διοργάνωση των Euro2028 και Mundial2030

Στην Σόφια συντάχθηκε το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στους Υπουργούς Αθλητισμού Βουλγαρίας, Σερβίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, αλλά και τον επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών στη Συνάντηση Εργασίας.

Το Μνημόνιο Κατανόησης θα υπογραφεί επίσημα στην επόμενη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αλλά και τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε. Ενώ από την πλευρά της Σερβίας το παρών έδωσε και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Μαρκο Πάντελιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει προσπάθεια λήψης αποφάσεων για την υποβολή αίτησης για κοινή υποψηφιότητα μας. Είμαστε ακόμα σε στάδιο εξέτασης των δυνατοτήτων των τεσσάρων χωρών.

Από τη βουλγαρική πλευρά υπάρχουν ήδη αποφάσεις και κονδύλια για οδική σύνδεση με το Βελιγράδι και την Αθήνα. Εμείς θα ανακοινώσουμε δημόσια τα αποτελέσματα και τις ανάγκες που απαιτούνται για την υλοποίηση όλων των έργων υποδομής.

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πολιτικό σχέδιο και μια σοβαρή προσπάθεια συνεργασίας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Θα εργαστούμε ως φιλικά κράτη, έχουμε πολύ σοβαρές φιλοδοξίες να γίνουν οι βαλκανικές χώρες σε πολύ σοβαρό κέντρο οργάνωσης των αθλητικών εκδηλώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός αθλητισμού της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεφ.

«Αυτή η υποψηφιότητα είναι πολύ σημαντική, διότι μέσω αυτής οι χώρες μας θα δημιουργήσουν υγιείς και σταθερές σχέσεις μεταξύ τους, που θα τους επιτρέψουν να δουλέψουν και να υλοποιήσουν κοινές μελλοντικές δράσεις, όχι μόνο στον τομέα της ποδοσφαίρου», σχολίασε ο Υπουργός αθλητισμού της Σερβίας, Βάνια Ουντόβιτσιτς.