Χατζηπαναγής: «Ο Ολυμπιακός με έφερε στην Ελλάδα»

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής μίλησε στον ουκρανικό Τύπο και θυμήθηκε κάποιες παλιές ιστορίες της καριέρας του αλλά και πώς τον έφερε ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα.

Χατζηπαναγής: «Ο Ολυμπιακός με έφερε στην Ελλάδα»

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών μίλησε στον ουκρανικό Τύπο για την σπουδαία του καριέρα στην Ελλάδα, τα χρόνια του στον Ηρακλή , τον Ολυμπιακό , την Εθνική Ελλάδος αλλά και τις προτάσεις που είχε από σπουδαίες ομάδες του εξωτερικού.

Ο Χατζηπαναγής αναφέρθηκε στο ποια ελληνική ομάδα ενδιαφέρθηκε πρώτη:

«Ο Ολυμπιακός ήθελε πολύ να μου προσφέρει ένα συμβόλαιο, αλλά ακολούθησε λάθος τρόπο καθώς απευθύνθηκε στη Μόσχα. Ταξίδεψα στην Αθήνα με την ελληνική εθνικότητα μου, όμως δεν γινόταν να προχωρήσει η μεταγραφή. Μετακόμισα στην Ελλάδα, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά εκπρόσωπος μια οικογένειας μεταναστών που επαναπατρίστηκε. Οι συγγενείς μου, οι γιαγιάδες μου, τα αδέλφια και οι αδελφές της μητέρας μου ζούσαν στη Θεσσαλονίκη».

Το συμβόλαιο με τον Ηρακλή:

«Το συμβόλαιο των 10 ετών είναι ένα μεγάλο κομμάτι μιας καριέρας. Έπεσα σε αυτή την παγίδα. Υπέγραψα διετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά δεν πρόσεξα το σημείο που έδινε το δικαίωμα στον σύλλογο μονομερών να επεκτείνει το συμβόλαιο για μια δεκαετία. Κέρδισα το δικαστήριο και κατάφερα να μειωθεί η μέγιστη διάρκεια ενός συμβολαίου στα πέντε από τα 10 χρόνια που προβλέπονταν αρχικά. Στη δεκαετία του '80 ακόμα και στην Ελλάδα κανείς δεν υπέγραφε 10ετή συμβόλαια. Δεν κατάφερα ωστόσο να σπάσω το συμβόλαιο μου».

Για τις προτάσεις των μεγάλων ομάδων της εποχής εκείνης:

«Υπήρχαν προτάσεις από την Στουτγκάρδη, την Ρόμα, ακόμα και την Άρσεναλ. Το 1976 η New York Cosmos μου έδινε 1 εκατ. δολάρια, όμως εκείνη την εποχή βρισκόμουν στο Λονδίνο και αντιμετώπιζα έναν τραυματισμό. Στη συνέχεια έκανα προπονήσεις με την Άρσεναλ. Μάλιστα η Άρσεναλ πλησίασε τον Ηρακλή, αλλά δεν ήθελαν να μπουν σε διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση μου».

Για την Μεικτή Κόσμου και τι ένιωσε όταν έπαιξε μπροστά σε τόσο κόσμο:

Είμαι χαρούμενος που κλήθηκα στο ματς με την Μεικτή Κόσμου. Υπήρχαν πολλοί Έλληνες της Διασποράς και ταξίδεψα για να τους εκπροσωπήσω. Οι διοργανωτές έλεγαν πως εάν παίξει ο Χατζηπαναγής οι Έλληνες από μόνοι τους θα αγοράσουν 15.000 εισιτήρια. Και πράγματι έτσι έγινε. Τα έσοδα πήγαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το να ακούς όμως 15.000 Έλληνες όρθιους να τραγουδούν το όνομα σου είναι απίστευτο. Στο στάδιο βρίσκονταν 40.000 θεατές».

Για την ικανότητα του να σκοράρει από κόρνερ:

«Να πέτυχα έξι γκολ από κόρνερ. Ξόδεψα πολύ χρόνο πάνω σε αυτό. Σε επίσημα ματς πέτυχα περισσότερα κόρνερ και από τον Βαλερί Λομπανόφσκι. Είναι σπάνιο να βλέπεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να συμβαίνει αυτό το πράγμα».