Μία επιβεβαίωση και μία διάψευση στον Ολυμπιακό

Ο Ζιλ Ντίας έδειξε ότι είναι έτοιμος από την πρώτη μέρα που έγινε κάτοικος Πειραιά. Αντιθέτως, ο Σολδάνο κόντρα στις πληροφορίες που τον ήθελαν να μην είναι στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Λαμία.

Μία επιβεβαίωση και μία διάψευση στον Ολυμπιακό

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός με την Λαμία. Μια εικόνα ομάδας που η ανασταλτική της λειτουργία πολύ απλά ήταν σε κατάσταση… δυσλειτουργίας και μία εικόνα ομάδας που επιθετικά έβγαλε για μία ώρα αγώνα ένα σωρό φάσεις με πρωταγωνιστές τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα: Τους Σολδάνο, Ζιλ Ντίας και Μασούρα.

Τι προκύπτει από το ματς με την ομάδα του Μάκη Χάβου; Μία επιβεβαίωση και μία διάψευση. Η επιβεβαίωση αφορά τον Ζιλ Ντίας. Από την πρώτη στιγμή που πέρασε τις πύλες του Ρέντη, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, για έναν παίκτη που δεν θα χρειαστεί χρόνο για να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Άλλωστε, είχε αγωνιστικό ρυθμό στη Νότιγχαμ

Το γεγονός ότι έπαιξε με την Λαμία, έβαλε ένα γκολ, ήταν μέσα σε άλλες δύο-τρεις φάσεις, έδειξε ικανός να βγάλει ακόμη και 90λεπτο και έβγαλε στο χορτάρι μία εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που έχει προσαρμοστεί στα «θέλω» του προπονητή, δεν είναι κάτι που μας προκαλεί έκπληξη.

Αντιθέτως, η έκπληξη ακούει στο όνομα του Φράνκο Σολδάνο. Είναι περίεργη η ιστορία με τον Αργεντινό. Μπαίνοντας στο αεροπλάνο από το Σάντα Φε με προορισμό την Αθήνα, η εικόνα που είχαν στον Ρέντη ήταν ότι ο Λατινοαμερικανός επιθετικός έρχεται έτοιμος, καθώς ναι μεν είχε διακοπή το πρωτάθλημα της Αργεντινής, αλλά ο ίδιος υποστήριζε πώς έκανε φουλ ατομικές προπονήσεις επειδή είχε αποφασίσει να έρθει στην Ευρώπη.

Όταν τον πρωτοείδαν ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, διαπίστωσαν ότι θέλει αρκετό χρόνο για να βρεθεί σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να τον υπολογίζει ο Πορτογάλος. Την περασμένη Παρασκευή, την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου, ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τις τρεις αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα. Το όνομα του Σολδάνο δεν ήταν μεταξύ αυτών! Επρόκειτο για μία δίκαιη απόφαση, καθώς ο Αργεντινός ήταν πίσω ως προς τον βαθμό ετοιμότητάς του συγκριτικά με τους Μασούρα και Ζιλ Ντίας (ο τρίτος ήταν ο Λοντίγκιν).

Τελικά, έρχεται πέντε μέρες αργότερα στον «βούρκο» της Λαμίας και βγάζει μία εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που μόνο προβλήματα φυσικής κατάστασης δεν έχει! Μας… διέψευσε όλους αναφορικά με τα όσα ακούγαμε για το ότι δεν θα έφτανε στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας ούτε στις διπλές αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου.

Δεν θα σταθούμε μόνο στο γκολ και στις δύο ασίστ που έδωσε. Ούτε στα άλλα δύο έτοιμα γκολ που πρόσφερε σε Ζιλ Ντίας (26’) και Μασούρα (29’) με πάσες – αλφάδι με το κεφάλι του (με το «καλημέρα» επιβεβαίωσε τα όσα μαθαίναμε από την Αργεντινή ότι είναι πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής). Θα σταθούμε στο τακτικό κομμάτι.

Δεν περίμενε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Πρωτίστως έδειχνε να παίζει για τους άλλους και μετά για την πάρτη του. Η Ουνιόν είχε φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε όλη η ομάδα να παίζει για τον Σολδάνο. Με την Λαμία δεν είδαμε κάτι τέτοιο.

Από τη μία υπήρχε ένας Ζιλ Ντίας που με τις κινήσεις του με ή χωρίς την μπάλα άνοιγε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Την ίδια στιγμή ο Σολδάνο τράβαγε δύο αμυντικούς πάνω του και μπέρδευε αρκετά τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα το πεδίο για τον Χασάν, τον Ζιλ Ντίας ή και τον Μασούρα να είναι ελεύθερο!

Έκανε μεταξύ άλλων και αρκετή «βρώμικη» δουλειά. Βοήθησε επίσης πολύ ανασταλτικά. Είχε μία «γεμάτη» εμφάνιση με λίγα λόγια και σίγουρα αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον Χασάν ή τον Γκερέρο ενόψει Τούμπας, ο Μαρτίνς δεν θα προβληματιζόταν για το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Σολδάνο ή όχι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αργεντινός με την εμφάνισή του απέδειξε ότι έχει αρχίσει και μπαίνει για τα καλά στα ευρωπαϊκά… κόλπα! Άλλωστε και ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι του πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσει τον χειμώνα της Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι φεύγοντας από την Αργεντινή, άφησε πίσω του και ένα καλοκαίρι στο Σάντα Φε. Ακόμα και η κλιματική αλλαγή έπαιξε εώς έναν βαθμό τον ρόλο του για να μην μπει νωρίτερα στο ροτέισον του Μαρτίνς.