Τερματοφύλακες με κατεβασμένα... «ρολά» (vids)

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ξεχωρίζει στη Super League , ενώ στην Ισπανία τις λιγότερες ευθύνες φέρνει ο Γιαν Όμπλακ. Οι τερματοφύλακες που ξεχωρίζουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. 

Τερματοφύλακες με κατεβασμένα... «ρολά» (vids)

Μερικές φορές οι τερματοφύλακες με τις εμφανίσεις τους, κλέβουν την παράσταση από τους πιο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, που συνήθως ξεχωρίζουν. Το σημαντικότερο όλων βέβαια, είναι το γεγονός ότι συνεισφέρουν τη μέγιστη βοήθεια στην πορεία των ομάδων τους, όταν η απόδοση τους παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι σήμερα, οι τερματοφύλακες που ξεχώρισαν σε Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία, είναι οι εξείς:

Superleague: Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Ο 29χρονος τερματοφύλακας της Ξάνθης, δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο και αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους για τον οποίο η Ξάνθη έχει 19 βαθμούς λίγο πριν τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Σέρβος γκολκίπερ μετράει 50 αποκρούσεις και είναι πρώτος στη σχετική λίστα της Σούπερ Λιγκ.

Premier League: Νέιλ Έθεριτζ

Ο διεθνής με την Εθνική Φιλιππίνων, Νέιλ Έθεριτζ, υπερασπίζεται την εστία της Κάρντιφ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας με ρίζες από τις Φιλιππίνες, μετράει 78 αποκρούσεις και είναι πρώτος στη σχετική λίστα της Πρέμιερ Λιγκ. Αν καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα από τη Ουαλία, σίγουρα, του οφείλει πολλά.

Το πέναλτι που απόκρουσε με τη Νιούκαστλ και έσωσε ένα βαθμό για την ομάδα του:

La liga: Γιαν Όμπλακ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και θέτει υποψηφιότητα για το θρόνο του πρωταθλητή, έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 12 γκολ κατά. Λόγος βρίσκεται στον τερματοφύλακα της ομάδας, Γιαν Όμπλακ που πραγματοποιεί πολύ ώριμο σεζόν και εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν.

Bundesliga: Μίκαελ Εσέρ

Ο μοναδικός στόχος που έχει για τη φετινή χρονιά το Ανόβερο είναι η σωτηρία. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη υπόθεση και θα χρειαστεί τη συμμετοχή όλων των παικτών του. Προς το παρόν την παράσταση κλέβει ο Μίκαελ Εσέρ, που κρατάει όρθια την ομάδα του με 76 αποκρούσεις.