Οι 10 ακριβότερες μεταγραφές του 2018!

Κάθε χρόνο και... ακριβότερες είναι οι μεταγραφές των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ και το 2018 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το fosonline.gr παρουσιάζει το Top 10 των πιο δαπανηρών μεταγραφικών κινήσεων της χρονιάς, με τους... συνήθεις υπόπτους αλλά και «εκπλήξεις»!

Οι 10 ακριβότερες μεταγραφές του 2018!

Τα ποσά που δαπανώνται για μεταγραφές ποδοσφαιριστών έχουν φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα ύψη στην Ευρώπη και αυξάνονται με... γεωμετρικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Και ναι μεν η UEFA επιχείρησε να περιορίσει τη σπατάλη των συλλόγων και να ελέγξει τα χρήματα που βγαίνουν από τα ταμεία τους μέσω του Financial Fair Play, ωστόσο οι ομάδες έχουν ήδη βρει τρόπους να το παρακάμπτουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μεταγραφής του Κιλιάν Εμπαπέ από τη Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το επίσημο κόστος της μεταγραφής είναι στα 135 εκατομμύρια ευρώ -ποσό ούτως ή άλλως «αστρονομικό»- ωστόσο με τον αρχικό δανεισμό του και τη μετέπειτα αγορά του από τη Μονακό, οι Παριζιάνοι κατάφεραν να παραμερίσουν τους περιορισμούς της UEFA, δεδομένου ότι το συνολικό κόστος της μετακίνησης του παίκτη ήταν 180 εκ. ευρώ!

Η μεταγραφή Εμπαπέ ήταν μακράν η πιο δαπανηρή του 2018, αφού ακόμα και αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους κόστισε 15 εκ. λιγότερα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση! Την... τιμητική τους στη λίστα των ακριβότερων κινήσεων του έτους που φεύγει έχουν και οι τερματοφύλακες, καθώς στο Top 10 φιγουράρουν ο Κέπα της Τσέλσι, ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ και ο Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ.

Εξαιρουμένων, πάντως, των δύο ακριβότερων μεταγραφών, του Εμπαπέ και του Ρονάλντο, το Top 10 μονοπωλούν σύλλογοι από την Αγγλία και την Ισπανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν από δύο παίκτες στη σχετική λίστα, ενώ από έναν μετρούν οι δύο ομάδες του Μάνστεστερ, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι.

Δείτε αναλυτικά τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές του 2018: