Ο Κουλούρης, ο Μέσι, ο Εμπαπέ και οι άλλοι πρώτοι σκόρερ στην Ευρώπη

Οι πρώτοι σκόρερς στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τη Σούπερ Λιγκ και το πρωτάθλημα Κύπρου. 

Ο Κουλούρης, ο Μέσι, ο Εμπαπέ και οι άλλοι πρώτοι σκόρερ στην Ευρώπη

Τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν φτάσει στη μέση της σεζόν και ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν με τις ικανότητες τους και κυρίως τα... γκολ τους.

Μερικοί από αυτούς οδηγούν τις ομάδες τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και άλλοι στη «σωτηρία». Ας δούμε πως διαμορφώνονται οι πίνακες στην Ελλάδα και αλλού...

Super League

O Ευθύμης Κουλούρης του Ατρομήτου πραγματοποιεί αδιαμφισβήτητα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σκοράροντας ακατάπαυστα. Ο 22χρονος επιθετικός έχει βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ 11 φορές, ενώ έχει αγωνιστεί σε 13 αγώνες. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις σε συνδυασμό με τα 11 γκολ που έχει σκοράρει, έχουν φέρει τον Ατρόμητο στην τρίτη θέση να διεκδικεί παρέα με τους «μεγάλους» του πρωταθλήματος, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν όχι τον τίτλο.

La Liga

Στην Ισπανία το πρωτάθλημα κινείται στους ρυθμούς του Λιονέλ Μέσι. Ο βραχύσωμος Αργεντινός έχει σκοράρει 15 γκολ σε 15 αγώνες, ενώ έχει και 10 ασίστ. Με τις επιδόσεις του, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πηγαίνει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Τι και αν δεν κατέκτησε την του Χρυσή Μπάλα, ο Λιονέλ Μέσι δείχνει πως επηρεάζεται από τέτοια θέματα και συνεχίζει να γράφει Ιστορία.

Bundesliga

Μόλις 5 αγώνες με φανέλα βασικού και 41 λεπτά (μ.ο) ανά παιχνίδι μετράει ο Πάκο Αλκάθερ που δεσπόζει στην κορυφή της σχετικής λίστας του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο 25χρονος επιθετικός έχει σκοράρει 12 γκολ σε 12 αγώνες με συχνότητα σκοραρίσματος 42 λεπτά και οδηγεί την Ντόρτμουντ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έπειτα από τη σεζόν 2011-12. Το αξιοσημείωτο αυτής της περίπτωσης είναι το γεγονός ότι ο Ισπανός επιθετικός μετράει μόλις 503 λεπτά συμμετοχής, στην πρώτη του σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ligue 1

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στα 20 χρόνια της ζωής του και με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο ενεργητικό του, οδηγεί την κούρσα των σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος με 13 γκολ σε 12 αγώνες. Είναι δεδομένο ότι η Παρί θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού η διαφορά της από τη δεύτερη Λιλ, έχει φτάσει τους 13 βαθμούς ωστόσο ο διακαής πόθος των Παριζιάνων είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νεαρός επιθετικός με τις επιδόσεις του, κλέβει πολλές φορές την παράσταση και από τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, Νεϊμάρ Τζούνιορ.

Serie A

Κι' όμως δεν υπάρχει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ακούει στο όνομα Κριστόφ Πιάτεκ. Ο Πολωνός στράικερ συστήθηκε στο ιταλικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στα 7 πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκε με τη φανέλα των Γενοβέζων, σκόραρε και τις 7 φορές. Τι και αν η Τζένοα βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ο Πιάτεκ μετράει ήδη 13 γκολ σε 17 αγώνες και οι μετοχές του αυξάνονται... κατακόρυφα.

Κύπρος

Ικανότητα στον αέρα, δύναμη και ικανότητα και με τα δύο πόδια. Αυτά τα στοιχεία συνδυάζει ο Μπεράτ Σάντικ που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος με 12 γκολ σε 11 αγώνες. Σκοράρει 1.1 γκολ μέσο όρο σε κάθε αγώνα και προσφέρει τα μέγιστα στη Δόξα Κατωκοπιάς να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στη φετινή σεζόν. Πρόκειται για έναν παίκτη που πήγε στη Δόξα,την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν, κόντρα στα προγνωστικά.