Η λίστα του Ολυμπιακού για φορ!

Φακούντο Φερέιρα, Νέλσον Ολιβέιρα και Ρομπέρτο Σολδάδο είναι ορισμένα από τα ονόματα που «παίζουν» σοβαρά. Το…αλαλούμ στην Κίνα με τον Γκρατσιάνο Πελέ, ο οποίος είχε εώς τώρα ένα απίστευτο συμβόλαιο με… 16 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η λίστα του Ολυμπιακού για φορ!

Μετά την επική πρόκριση τι ακολουθεί πλέον για τον Ολυμπιακό; Η ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής, κάτι που προανήγγειλε ουσιαστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ήδη τα ονόματα που «παίζουν» είναι λίγο – πολύ γνωστά, με πρώτο – πρώτο αυτό του Φακούντο Φερέιρα. Ο 27χρονος Αργεντινός στράικερ φεύγει δανεικός από την Μπενφίκα και ήδη στην Πορτογαλία ακούγεται έντονα ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει γερό «μπάσιμο» και έχει αρχίσει ο ποδοσφαιριστής να σκέφτεται πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη προοπτική. Το κακό είναι ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που τον παρακολουθούν.

Ο 27χρονος Πορτογάλος φορ Νέλσον Ολιβέιρα της Νόριτς είναι επίσης ένας από τους ποδοσφαιριστές που εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά δεν φαίνεται να είναι στα… ψηλά πατώματα της ερυθρόλευκης ατζέντας.

Ο τρίτος είναι ο Ρομπέρτο Σολδάδο που θα φύγει από την Φενέρ, τα έχει «σπάσει» με τους Τούρκους και ψάχνεται να πάει σε μία ομάδα που θα του δώσει ουσιαστικά φανέλα βασικού. Ο 33χρονος Ισπανός έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή στην πατρίδα του, αλλά έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Και για να έχει προταθεί, πάει να πει ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο η προοπτική των Πειραιωτών. Ειδικά τώρα που όλη η Ευρώπη παραμιλάει με την πρόκριση επί της Μίλαν.

Τέλος, τις τελευταίες ώρες επικρατεί ένα… αλαλούμ με τον Γκρατσιάνο Πελέ. Ο 33χρονος Ιταλός επιθετικός μένει και τυπικά ελεύθερος από την κινεζική Σαντόνγκ την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο, υπάρχουν δύο «αγκάθια». Το πρώτο ότι οι Κινέζοι θέλουν να τον κρατήσουν και το δεύτερο ότι ο Πελέ είχε ένα συμβόλαιο στην Άπω Ανατολή στα 16 εκ. ευρώ ετησίως!

Από την άλλη, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Ολυμπιακός ειδικά το καλοκαίρι του 2014 είχε «φάει» σχεδόν έναν μήνα για να πείσει τον Πελέ να πει το «ναι», αλλά ο Ιταλός είχε αποφασίσει να πάει στην Σαουθάμπτον. Μπορούμε να τον πούμε με λίγα λόγια και έναν διακαή πόθο. Όμως το ξαναλέμε, στην Κίνα τα λεφτά που έπαιρνε προκαλούσαν… ίλιγγο.

*** Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι επιθετικοί που εξετάζουν οι Πειραιώτες, αλλά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Λέγεται ότι ο Ολυμπιακός «χτενίζει» μεταξύ άλλων και την αγγλική αγορά.