Νέος αρχιδιαιτητής ο Φρόιντφελντ - Αποχώρησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ο Σουηδός Φρόιντφελντ ψηφίστηκε νέος αρχιδιαιτητής. Αποχώρησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Νέος αρχιδιαιτητής ο Φρόιντφελντ - Αποχώρησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ είναι ο νέος επικεφαλής της ΚΕΔ, καθώς υπερψηφίστηκε με οχτώ υπέρ και δύο λευκά. Αποχώρησαν και δεν ψήφισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ο Σουηδός Φρόιντφελντ είναι ο άνθρωπος που πρότεινε ο Τάκης Μπαλτάκος για νέο αρχιδιαιτητή και τελικά ψηφίστηκε. Ο Ολυμπιακός μαζί με τον Παναθηναϊκό ζήτησαν να στείλει η UEFA τρία ακόμα βιογραφικά, τα οποία θα αξιολογηθούν από τους εμπλεκόμενους. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο αυτό είπε ότι «ο Μπαλτάκος ξέθαψε βιογραφικά και δεν ζήτησε γιατί έτσι του είπαν οι προστάτες του».


Kάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό και γι' αυτό αποχώρησαν χωρίς να ψηφίσουν. Πλέον, πρέπει να εγκριθεί και από την Εκτελεστική Επιτροπή η επιλογή του Φρόιντφελντ.

«Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα! Άλλα συμφωνήσατε στην SUPER LEAGUE και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα!» Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ψηφοφορία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, απάντησε λέγοντας: «Εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη εδώ, επιστρέφεται ο χαρακτηρισμός ως απαράδεκτος γιατί ποτέ δεν είχαμε συμφωνήσει, είχαμε επιφυλαχθεί να μιλήσω τότε με τον κ. Σαββίδη. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ξεφτίλα να εγκρίνουμε τώρα τον Σουηδό ενώ μάλιστα ήταν κ υποψήφιος το 2020 και δεν έχουμε κάτι να καταμαρτυρήσουμε εναντίον του ανθρώπου. Δεν ήταν δηλαδή ξεφτίλα η πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ στη Λίγκα παρά τη θέληση ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βόλου τότε»;

Μπουτσικάρης (ΠΑΟ): «Εμείς αποχωρούμε και θα εξετάσουμε συνολικά την συμμετοχή μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαρκώς χάνει αρμοδιότητες και γίνεται μόνο για τους τύπους. Επιλέγετε διαιτητή που είχατε απορρίψει ομόφωνα. Να τον χαίρεστε».

Καραπαπάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ): «Ο Ολυμπιακός αποχωρεί απο αυτή την προφανώς στημένη και προσυνεννοημένη διαδικασία. Δεν υπάρχει πάτος που να μην τον έχετε φτάσει. Μόνο ότι υπήρχαν ομάδες που ήξεραν τον αρχιδιαιτητή από πριν αποδεικνύει πόσο στημένα είναι όλα. Ευτυχώς έγινε ψηφοφορία και όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν ποιοι είναι πίσω από αυτή την ξεφτίλα! Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαδικασία και αυτό το προσυνεννοημένο θέατρο. Αν νομίζετε ότι θα πάει έτσι, είστε γελασμένοι».

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς που ήταν παρών στην συνεδρίαση, απάντησε από την πλευρά του:

«Συμφωνούμε απόλυτα με τον χαρακτηρισμό ως απαράδεκτων όσων είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι απαράδεκτα επειδή εμείς ενεργούμε μόνο βάσει των καταστατικών προβλέψεων και η όλη διαδικασία όπως διαπιστώνουμε γίνεται απόλυτα εντός του κανονιστικού πλαισίου. Όπως έγινε γνωστό εδώ, ο υποψήφιος που τέθηκε υπόψη μας έχει την έγκριση της UEFA, έχει μιλήσει με τον αρμόδιο της UEFA για τον τομέα της διαιτησίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με όσα συζητήσαμε και στην Λίγκα... Το γεγονός πως δεν έστειλε η UEFA κάποιους άλλους υποψήφιους είναι δικό της θέμα και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε επί μήνες αν θα στείλει, χωρίς καν να είναι δεδομένο πως θα το κάνει. Όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι απαράδεκτα».