H απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Σωκράτη Κόκκαλη

H απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωση του Σωκράτη  Κόκκαλη

Η απάντηση "Η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε, παρότι ο κ. Κόκκαλης είχε προεισπράξει το σύνολο του τιμήματος, από τις αρχές του 2011, λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Μαρινάκης, μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έχει από το 2015 υποβάλει πρόταση προς τις Πιστώτριες Τράπεζες, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη διαχειρίστρια εταιρεία του Σταδίου Καραϊσκάκη, ώστε η έδρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι του μεγαλομετόχου της".

Η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη:«Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010.

Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12./2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.

Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.- 2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

Για την ιστορία Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Σωκράτης Κόκκαλης πούλησε το 50% των μετοχών της Καραϊσκάκης ΑΕ, στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πουλήσει στον Λαυρεντιάδη το 50% αντί του ποσού των 25 εκατ ευρώ. Μαζί με τα χρήματα που πήρε έναν χρόνο μετά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ το συνολικό έσοδο ήταν 35 εκατ ευρώ, όταν ξόδεψε για το Καραϊσκάκη 20 εκατ ευρώ.