Εθελοντική αιμοδοσία στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.

Εθελοντική αιμοδοσία στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» εθελοντική αιμοδοσία όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 10:00 – 14:00 στο χώρο του Μουσείου "Ολυμπιακός" στο Στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Για την ασφάλεια των αιμοδοτών, η αιμοδοσία θα γίνεται με ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 4800985.

Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά όπου υπάρχει Τράπεζα Αίματος.

Η θεσμοθέτηση της ετήσιας αιμοδοσίας στη μνήμη των Θυμάτων της Θύρας 7 αποτελεί μια ακόμη σημαντική κοινωνική συνεισφορά του Ολυμπιακού μας και είναι μεγάλη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Η Αιμοδοσία δίνει ζωή.

Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χρειαστεί αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνείς στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα.

Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά».