Μία άγνωστη ιστορία με τον Πούκι και τον Ολυμπιακό!

Με αφορμή το ματς της Ελλάδας στο Τάμπερε της Φινλανδίας, το fosonline.gr θυμάται μία ιστορία μεταγραφικής φύσεως με τον Σκανδιναβό φορ που πλέον συνεχίζει την καριέρα του στη Νόριτς.

Μία άγνωστη ιστορία με τον Πούκι και τον Ολυμπιακό!

Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε στο μακρινό Τάμπερε της Φινλανδίας τις υποχρεώσεις της τον Οκτώβριο για το Nations League και ορισμένοι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς θα μπορούσαν να έχουν τεθεί αντιμέτωποι με έναν… συμπαίκτη τους.

Ο Τέεμου Πούκι, ο οποίος αποχώρησε στο 11ο λεπτό λόγω τραυματισμού από το αποψινό παιχνίδι, θα μπορούσε να είναι κάτοικος Πειραιά! Βέβαια, αυτό θα συνέβαινε αν αποφάσιζε να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός σοβαρά μαζί του. Ήταν καθαρά στην ευχέρεια και στις προθέσεις των Πειραιωτών και όχι του Φινλανδού επιθετικού.

Τι ακριβώς συνέβη και ο Πούκι δεν ντύθηκε ποτέ στα ερυθρόλευκα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο 28χρονος επιθετικός που ανήκε στην Μπρόντμπι, είχε προταθεί τα τελευταία δύο καλοκαίρια στον Ολυμπιακό και μάλιστα επίμονα.

Ωστόσο, ο Φινλανδός είχε πολύ υψηλές βλέψεις ως προς τις απολαβές του. Ναι μεν έδειχνε μία προτίμηση στους «ερυθρόλευκους» (είχε απασχολήσει σοβαρά φέτος τον ΠΑΟΚ και πέρσι τον Παναθηναϊκό), αλλά δεν έριχνε με τίποτα τις απαιτήσεις του. Για παράδειγμα, το φετινό καλοκαίρι που πράγματι είχε φτάσει σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, έψαχνε ένα συμβόλαιο γύρω στο 1,6 εκ. ευρώ!

Όπως αντιλαμβάνεστε, ένα τέτοιο συμβόλαιο πολύ δύσκολα θα το έβρισκε στην Ελλάδα καθώς με την εφορία θα κόστιζε πάνω από 3 εκατομμύρια ετησίως και κάπως έτσι ο Πούκι αναζήτησε αλλού την τύχη του, καταλήγοντας τελικά στην Τσάμπιονσιπ για λογαριασμό της Νόριτς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε στη Νόριτς βρήκε αυτό το συμβόλαιο που απαιτούσε στην Ελλάδα.

Στον Ολυμπιακό ναι μεν δεν είχαν κακή άποψη για τον Πούκι, γνώριζαν ότι ο Φινλανδός είχε πρώτη επιλογή από την Ελλάδα τους «ερυθρόλευκους», όμως, στην πραγματικότητα ποτέ δεν τους απασχόλησε σοβαρά και δεν ασχολήθηκαν καθόλου μαζί του, γιατί πολύ απλά κοίταζαν άλλες περιπτώσεις. Ο Μαρτίνς για παράδειγμα μετά τους Ντέιβερσον της Παλμέιρας και Φαμπρίτσιο της Πορτιμονένσε, ζήτησε τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος εν τέλει αποκτήθηκε.

Το ότι ήθελε πολύ να έρθει στην Ελλάδα ο Πούκι, είναι κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Ωστόσο, με το 1,6εκ. ευρώ που ζητούσε, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ ο Ολυμπιακός να μπει σε μία τέτοια διαδικασία, ακόμη κι αν επιθυμούσε την απόκτησή του. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ πράγματι τον ήθελε πολύ, αλλά δεν κατάφερε να τον κάνει δικό του.

Πάντως, αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο Πούκι ναι μεν είναι ένας κλασικός φορ περιοχής που έχει μία σχετικά καλή σχέση με τα δίχτυα, αλλά ουσιαστικά τις δυνατότητές του τις έδειξε μόνο στην Μπρόντμπι (55 γκολ σε 130 ματς) και σε ένα πρωτάθλημα δευτερότριτης γραμμής.

Σε Σέλτικ, Σάλκε και Σεβίλλη δεν έδειξε πολλά πράγματα. Ακόμη και με την Φινλανδία έχει μόλις 15 γκολ σε 65 παιχνίδια. Μένει να φανεί τι θα κάνει φέτος με τη Νόριτς, όπου μέχρι στιγμής τα πηγαίνει μια χαρά με 6 τέρματα σε 13 αγώνες.