Μόνο αυτό δεν θα ήθελε ο Μαρτίνς από τον Γιάγια Τουρέ!

Γιατί ξαφνικά έλουσε κρύος ιδρώτας τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν την Κυριακή (14/10) στην μακρινή Ακτή Ελεφαντοστού;

Μόνο αυτό δεν θα ήθελε ο Μαρτίνς από τον Γιάγια Τουρέ!

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η χειρότερη περίοδος για τους προπονητές των συλλόγων είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των Εθνικών ομάδων. Όταν π.χ. ο Πέδρο Μαρτίνς έχει 15 διεθνείς, πώς να μην είναι κυριευμένος από άγχος σχετικά με την κατάσταση που θα γυρίσουν οι ποδοσφαιριστές του κι ενώ μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και το ταξίδι στο Λουξεμβούργο;

Έχει «καεί» η ομάδα του μεγάλου λιμανιού από τα διάφορα παιχνίδια Εθνικών ομάδων. Έχει δει για παράδειγμα τον Αβραάμ να γυρίσει τραυματίας και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο μετά από έξι μήνες. Μέχρι στιγμής πάντως όλα βαίνουν καλώς, όλοι οι διεθνείς είναι υγιείς και ο Μαρτίνς ελπίζει εώς την Πέμπτη (18/10) να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όταν θα επιστρέψουν δηλαδή και οι τελευταίοι διεθνείς.

Κυκλοφόρησε πάντως ένα σενάριο την Κυριακή (14/10) που δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πέταγε και τη σκούφια του ο Μαρτίνς. Ο Γιάγια Τουρέ κάνει μία προσπάθεια για να είναι εώς το τέλος του μήνα σε μία κατάσταση, ώστε να μπορεί να βοηθάει περισσότερο σε συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό είναι το πλάνο και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση κινείται.

Όλα αυτά λοιπόν έφτασαν στα αφτιά των ανθρώπων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ακτής Ελεφαντοστού και αμέσως έκαναν όνειρα μήπως τον καλέσουν για το παιχνίδι με την Γουινέα του Καμαρά που θα δώσουν οι Ιβοριανοί τον Νοέμβριο για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Και τον επόμενο μήνα θα έχει διακοπή το πρωτάθλημα λόγω Εθνικών ομάδων και αν λάβουμε υπόψη τα όσα υποστηρίζουν οι Ιβοριανοί, ο Τουρέ είναι υποψήφιος να ξανακληθεί μετά από πολύ καιρό στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Κακά τα ψέματα, μόνο αυτό δεν θα ήθελε ο Μαρτίνς. Ναι μεν είναι τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού που έκανε διεθνείς κάποιους ποδοσφαιριστές με τις Εθνικές ανδρών που δεν είχαν ξαναπαίξει στο παρελθόν, όπως ο Καμαρά στη Γουινέα, ο Σισέ στην Σενεγάλη και ο Τσιμίκας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ίσα-ίσα που πάντοτε θα έχει το άγχος των διεθνών μη τυχόν και επιστρέψουν με προβλήματα τραυματισμών.

Αν λοιπόν ο Τουρέ βρεθεί σε έναν βαθμό ετοιμότητας να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνουν 16 οι διεθνείς τον Νοέμβριο από τους 15 που είναι εξαφανισμένοι από τον Ρέντη εδώ και έξι μέρες…