Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται... 92 μέρες μετά

Αγγλία και Κροατία κοντράρονται 92 μέρες μετά την αναμέτρηση τους στο πλαίσιο των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται... 92 μέρες μετά

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ, η Κροατία βρίσκεται ξανά στο δρόμο της Αγγλίας. Αυτή τη φορά, κοντράρονται στο πλαίσιο του νεοσύστατου θεσμού Nations League για τη αγωνιστική του 4ου γκρουπ.

Στον ημιτελικό του Μουντιάλ η Κροατία νίκησε τους Άγγλους (2-1) και έφτασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γαλλία. Οι Άγγλοι από την πλευρά τους, εκτός από το βαθμολογικό κίνητρο του σημερινού αγώνα, βλέπουν το παιχνίδι ως ευκαιρία για να πάρουν το «αίμα» τους πίσω.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι δύο ομάδες προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν. Η Αγγλία μετράει 3 συνεχόμενες ήττες, συμπεριλαμβάνοντας και το ματς με τους Κροάτες, ενώ η Κροατία γνώρισε τη συντριβή στην πρεμιέρα του Nations League από τους Ισπανούς (6-0) και ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο στάδιο της Ριέκα κεκλεισμένων των θυρών καθώς οι Κροάτες παραμένουν τιμωρημένοι για τη σβάστικα που σήκωσαν στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ιταλία στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2016.

Ο αποψινός αγώνας έχει χαρακτήρα «τελικού» και για τις 2 ομάδες καθώς βρίσκονται στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ισπανίας που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Το συγκρότημα του Σάουθγκεϊτ καλείται να σπάσει το αήττητο ρεκόρ των 20 εντός έδρας αγώνων της Κροατίας και να μειώσει τη διαφορά από την Ισπανία.

Αποστολές των ομάδων:

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Σλούγκα, Λούτιτσα, Βίντα, Λόβρεν, Πίβαριτς, Γεντβάι, Μίτροβιτς, Μίλιτς, Μπάρτολετς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβασιτς, Μπντέλι, Ρογκ, Πάσαλιτς, Μπράνταριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς, Ρέμπιτς, Πιάτσα, Λιβάγια, Σαντίνι

Αγγλία: Πίκφορντ, Μπάτλαντ, Μπετινέλι, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Τσίλγουελ, Γκόμεζ, Μαγκουάιρ, Ντανκ, Στόουνς, Τρίπιερ, Γουόκερ, Ντάιερ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Μπάρκλεϊ, Γουίνκς, Σαλομπάχ, Μάντισον, Μάουντ, Κέιν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ, Σάντσο