Super Cup: Ποια είναι η 10χρονη Λουκία που μπήκε με τον Τσέφεριν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Η 10χρονη Λουκία από τη Βέροια που συγκίνησε παίκτες και θεατές.

Super Cup: Ποια είναι η 10χρονη Λουκία που μπήκε με τον Τσέφεριν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ο τελικός Super Cup μεταξύ των ομάδων Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (16/8) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πέραν του αγωνιστικού ενδιαφέροντος που είχε η βραδιά και την παρουσία δεκάδων παγκοσμίων αστέρων του ποδοσφαίρου και των δύο ομάδων, όλος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να καμαρώσει και ένα δικό μας αστέρι.

Ο λόγος για την 10χρονη Λουκία Κασαμάκη, ένα υπέροχο και χαρισματικό πλάσμα από τη Βέροια με οπτική αναπηρία και με αγγελική φωνή, που μαζί με τον 11χρονο Λέανδρο από την Θεσσαλονίκη, επίσης με αναπηρία όρασης, ήταν τα δύο παιδιά της καμπάνιας «A ball for all» που η UEFA Foundation for Children επέλεξε να συμμετέχουν στον τελικό, σε συμπεριληπτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και ανήμερα του αγώνα.

Η Λουκία και ο Λέανδρος είχαν την ευκαιρία, την παραμονή του αγώνα, να συναντήσουν τους παίκτες των δύο ομάδων, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτυ και της κατόχου του Europa League Σεβίλλης, να συμμετέχουν στην τελευταία προπόνηση και να παίξουν μαζί τους με την ειδική μπάλα για παιδιά με οπτική αναπηρία, που δημιούργησε η «A ball for all». Η Λουκία είχε επίσης την ευκαιρία να πάρει και συνέντευξη από έναν παίκτη από κάθε ομάδα.



Τη βραδιά του τελικού, κρατώντας τα χέρια των παικτών, συνόδευσαν στον αγωνιστικό χώρο την επίσημη ενδεκάδα των δύο ομάδων.

Οι συγκινητικές στιγμές όμως συνεχίστηκαν, καθώς την Λουκία και την οικογένειά της περίμενε άλλη μια έκπληξη. Η 10χρονη Λουκία είχε την τιμή και χαρά να σταθεί ανάμεσα στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της UEFA κατά την απονομή των μεταλλίων, ενώ τη φίλησε ο Γκουαρντιόλα.

Τι είχε πει η Λουκία Κασαμάκη για τη συμμετοχή της στον τελικό Super Cup

«Ζω στη Βέροια, Βόρεια Ελλάδα. Το πάθος μου είναι να ακούω, να παίζω και να συνθέτω μουσική. Επίσης μου αρέσει να κάνω αθλητισμό και να μαθαίνω ξένες γλώσσες όπως Αγγλικά, Ιταλικά. Θα ήθελα πολύ να πάρω μια συνέντευξη από έναν ποδοσφαιριστή του Super Cup UEFA και είμαι ευγνώμων για όσους έκαναν την επιθυμία μου πραγματικότητα και να συμμετάσχουν σε αυτή την καταπληκτική διοργάνωση!».

πηγή: veriotis.gr