Μπέος: «Βλέπω πλέον το ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικά, καιρός να το κάνετε κι εσείς»

Ο πρόεδρος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μίλησε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Μπέος: «Βλέπω πλέον το ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικά, καιρός να το κάνετε κι εσείς»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και όχι μόνο.

«Θα ήθελα να αναφερθώ και να πάρω τη σκυτάλη από εκεί που τερμάτισε ο πρόεδρος ότι φέτος εκτός από τα πεπραγμένα των Ενώσεων, που είναι μία ξεκάθαρη θέση της ΕΠΟ. Εγώ θα μιλήσω για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Φέτος είχαμε το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Αυτός που το πήρε κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, όπως κι αυτός που έπεσε. Με όλες τις αντιξοότητες που υπήρξαν. Κι εύχομαι να συνεχιστεί προς το καλύτερο και κάποια στιγμή να δούμε τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη να πρωταγωνιστούν μέχρι εκεί που μπορούν.

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με αυτό το έργο που παίχτηκε στην Ελλάδα, με είχαν πάρει κι από το Χόλιγουντ, για τον τελικό του Κυπέλλου. Φτάσαμε μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του τελικού να έρθει στον όμορφο Βόλο ο τελικός για μία ακόμη φορά. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν είχα την ευκαιρία να πάω στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μου δόθηκε η ευκαιρία φέτος. Βλέπω μερικούς στην αίθουσα και αναρωτιέμαι για ορισμένους, τι σχέση έχετε με το ποδόσφαιρο. Ό,τι κι εγώ με τη Σελήνη. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, τι μάθατε; Το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Είναι δυνατόν να μην μπορείτε να διοργανώσετε έναν τελικό; Κάθεστε και τσακώνεστε μερικοί από εσάς για το αν θα έχει ο ΠΑΟΚ 3 ή 5 χιλ. κόσμο, ο Ολυμπιακός 6 χιλ. και η ΑΕΚ 7 χιλ. Να γίνει πεδίο μάχης μία ολόκληρη πόλη; Έτσι προάγουμε το ποδόσφαιρο; Δώστε στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ 5 χιλ. εισιτήρια και ας αναλάβουν την ευθύνη. Μείον 5 βαθμοί και πρόστιμο. Αυτή είναι δική σας δουλειά, φτιάξτε το. Στα χέρια σας είναι. Τροποποιείστε τον ΚΑΠ.

Όταν μία τριετία ελέγχει την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός, την άλλη ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει μείνει απ' έξω ο Παναθηναϊκός. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Με ποιο ενδιαφέρον; Κάποια στιγμή υπάρχει στη ζωή αρχή και τέλος και να ευελπιστούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι ο σκοπός εδώ μέσα. Ποιος είναι ο λόγος αλλιώς να συμμετέχετε. Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας όλοι. Βλέπω πλέον το ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικά, καιρός να το κάνετε κι εσείς. Να διοργανώσουμε στην πατρίδα μας έναν τελικό. Όχι στην Αλβανία, στη Ρουμανία. Τόσο δύσκολο είναι; Αν είναι, τότε είμαστε άχρηστοι όλοι. Απομακρύνετε τα πρεζάκια από το ποδόσφαιρο, δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Θεσπίστε πλαίσια νομικά και στο καταστατικό της ΕΠΟ αν θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Οι εποχές για τις μαριονέτες περάσανε. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από αλήθεια», είπε μεταξύ άλλων ο Μπέος.