ΑΕΚ: Επιστροφή στο «σπίτι» με ...ασημικό!

Η ΑΕΚ συνδύασε την επιστροφή της στην φυσική της έδρα, την Νέα Φιλαδέλφεια με την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας της, γεγονός που κάνει τον τερματισμό της ανομβρίας τίτλων, που διήρκεσε 5 χρόνια, ακόμη πιο απολαυστικό για το κοινό και τους ανθρώπους της...

ΑΕΚ: Επιστροφή στο «σπίτι» με ...ασημικό!

Να λοιπόν που ...τελειώσε!

Διαψεύστηκαν όσοι πόνταραν (και δεν ήταν λίγοι εκείνοι...) ότι θα ήταν το πρώτο στα χρονικά που δεν έπεφτε η αυλαία του.

Η αυλαία, όμως (με ουκ ολίγες παλινωδίες είναι η αλήθεια...) έπεσε κι ήταν «κιτρινόμαυρη».

Η ΑΕΚ γιόρτασε τον τίτλο που ...αχνοφαινόταν (και κάτι παραπάνω...) μετά την 9η αγωνιστική της περασμένης Δευτέρας (όταν κέρδισε τον Άρη στην Θεσσαλονίκη κι ο Παναθηναϊκός έχανε στο «ντέρμπι των αιωνιών» από τον Ολυμπιακό) αφού, είπαμε ότι το ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με τις εκπλήξεις ,αλλά εδώ απαιτείτο ...θαύμα (από μια ομάδα 16 παικτών, δίχως σέντερ φορ και βασικούς απόντες, όπως ο Βόλος) για να μην καταλήξει το 13ο πρωτάθλημα στις προθήκες της.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η έκρηξη χαράς που έτσι κι αλλιώς ήταν έκδηλη μετά το τέλος του αγώνα στο «Βικελίδης» κορυφώθηκε όταν οι Σέρχιο Αραούχο και Πέτρος Μάνταλος σήκωσαν πρώτοι την κούπα ενώπιον των παραληρούντων φίλων της ομάδας που είχαν κατακλύσει όχι μόνο κάθε γωνιά του γηπεδού αλλά και τους πέριξ χώρους του.

Κι όλη την Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρότι αυτή τη φορά... ντου δεν υπήρξε (μέχρι την απονομή και την έναρξη του γύρου του θριάμβου τουλάχιστον), αφού οι εκκλήσεις όλων στο «οικοδόμημα» της «Ένωσης» έπιασαν τόπο, αυτό το πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε πιο έντονα από εκείνο προ 5ετίας.

Δεν είναι μόνο το συγκινησιακό στοιχείο ότι μετά από 29 χρόνια ξαναγιορτάστηκε τίτλος στα «άγια χώματα» των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων (που ο καθένας έχει βιώματα εκεί...) αλλά ότι το γήπεδο αυτό - κι η δυναμική του - δίνει προοπτική στην ομάδα ότι αυτή η κατάκτηση δεν θα είναι μια... φωτοβολίδα κι ούτε θα χρειαστεί αναμονή άλλων πέντε ετών για να ξαναζήσουν όλοι τέτοιες στιγμές.

Τουναντίον ότι υπάρχει παγιωμένη η πεποίθηση ότι αποτελεί απαρχή μιας χρυσής περιόδου της ομάδας.

Κοινώς η ΑΕΚ δεν μπήκε σε ένα σπίτι «γυμνό». Έχει συνοδεία ...ασημικά!