Η Αστυνομία δεν θέλει να πηγαίνει στην Τούμπα

Τα επεισόδια στην Τούμπα και ο τραυματισμός ενός αστυνομικού, είχε ως αποτέλεσμα το αίτημα για αποδέσμευση τους από τα γήπεδα.

Η Αστυνομία δεν θέλει να πηγαίνει στην Τούμπα

Το πάγιο αίτημα για αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γήπεδα επαναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε έγγραφο που απέστειλε, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Γεώργιο Βασιλειάδη, μετά από τα χθεσινά επεισόδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί αστυνομικός.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι “μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων” και προσθέτει ότι “όσο η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται δραστικά, ο χουλιγκανισμός θα γιγαντώνεται”

“Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η προσέγγιση του προβλήματος εξαντλείται στην τιμωρία των αθλητικών ομάδων και δεν αγγίζει τους φυσικούς αυτουργούς, αγνοώντας ότι η ατιμωρησία φέρνει αποθράσυνση. Μετά τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δυο εμπλεκόμενων Υπουργείων, αναμένουμε την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών, ώστε να πραγματωθεί το πάγιο αίτημά μας για αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα στους αθλητικούς χώρους”, καταλήγει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.