Αυτά έκανε ο Τουρέ στην επιστροφή του με τον Ολυμπιακό

Ένα scout report για τα πρώτα 58 λεπτά του Γιάγια Τουρέ μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, απόψε εναντίον του Λεβαδειακού.

Αυτά έκανε ο Τουρέ στην επιστροφή του με τον Ολυμπιακό

Τελικά δεν έπαιξε ένα ημίχρονο όπως προβλεπόταν, αλλά κάθισε 58 λεπτά στο ματς, δείχνοντας και τη “δίψα” του να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Πώς εμφανίστηκε ο Ιβοριανός στο πρώτο του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα.

Τον κανονικό Τουρέ θα τον δούμε μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου, εκεί όπου αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα που πρωτίστως θέλει ο ίδιος, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα το κορμί του.

Ο Ιβοριανός έκανε απόψε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα και έδειξε ότι είναι άλλη κλάση, ακόμη και με... σβηστές μηχανές, ακόμη κι αν ήταν ολοφάνερο ότι θέλει ακόμη τον χρόνο του για να βγάλει περισσότερη ενέργεια και περισσότερα τρεξίματα στο χορτάρι.

Ο Τουρέ έδειξε από τις πρώτες του επαφές ότι δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερα τρεξίματα για να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Λεβαδειακού. Στο πρώτο δεκάλεπτο που ήταν και... φουριόζος από την επιστροφή του, έκανε και τις κλασικές κοφτές του ντρίμπλες αλλάζοντας γρήγορα την μπάλα από το δεξί στο αριστερό.

Έκανε τα “τριγωνάκια” του πότε με τον Βρουσάι και τον Μάνο και πότε με τον Ναουέλ και τον Μάνο. Είχε και τις βαθιές μπαλιές με... μοιρογνωμόνιο βρίσκοντας πότε αριστερά τον Κούτρη και πότε τον Μασούρα που κατέβηκαν αρκετές φορές στο ύψος της περιοχής των Βοιωτών. Είχε και ένα καλό σουτ στο 22' που πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Σε γενικές γραμμές, χωρίς να φορτσάρει, χωρίς να “γκαζώσει” επειδή δεν είναι ακόμη έτοιμος, έδειξε την τεράστια ποιότητά του όποτε έπαιρνε την μπάλα. Όσο περνούσε η ώρα ήταν λογικό να μένει από... βενζίνη, αλλά η ουσία είναι ότι μετά τον Οκτώβριο όταν θα μπει για τα καλά σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που θα του προσφέρει όσα δεν θα μπορέσει να του προσφέρει κανένας άλλος στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Μία ποιότητα δηλαδή βγαλμένη από τα γήπεδα της Primera Division και της Premier League.