Mπαλτάκος: «Ανεβάζει την ποιότητα του αθλήματος ένας τελικός στο εξωτερικό»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος στο περιθώριο εκδήλωσης της ΕΠΣ Ηρακλείου. 

Mπαλτάκος: «Ανεβάζει την ποιότητα του αθλήματος ένας τελικός στο εξωτερικό»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε τόσο στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο εξωτερικό, όσο και στο θέμα του μητρώου καταγράφοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν. Παράλληλα μίλησε και για την Εθνική ομάδα ενώ επισήμανε ότι ίσως παρθούν μέτρα και για την κατάσταση στην Super League 2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μπαλτάκου:

Για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλου εκτός Ελλάδας: «Το γεγονός ότι η ΕΠΟ θέλει από τον Ιούλιο να κάνει τον τελικό του Κυπέλλου σε χώρα του εξωτερικού δείχνει ότι θέλει να βελτιώσει το άθλημα. Η επιλογή του τελικού στο εξωτερικό δεν γίνεται μόνο για την αποφυγή των επεισοδίων. Γίνεται και γιατί πρέπει να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο, να ανέβει ποιοτικά στην χώρα μας. Αν για παράδειγμα πάμε να παίξουμε τον τελικό του Κυπέλλου σε γήπεδο της Premier League, αυτό ανεβάζει την ποιότητα του αθλήματος. Με τέτοιες πράξεις η ΕΠΟ προσπαθεί να δείξει ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι τοξικό. Είναι ένα λαϊκό άθλημα και κάνουμε πράξεις γι’ αυτό».

Για το μητρώο: «Όπως ξέρετε από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έγιναν προσπάθειες να βελτιωθεί η εικόνα του μητρώου όσον αφορά τα σωματεία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το μητρώο όσο είμαστε στον Φεβρουάριο και τα πρωταθλήματα συνεχίζονται. Θα κάνουμε μία νέα προσπάθεια από το καλοκαίρι, και οι ομάδες θα είναι ενημερωμένες. Το πρόβλημα που υπάρχει στο Λασίθι είναι μεγάλο, θα γίνουν προσπάθειες το μητρώο να γίνει αποδεκτό από όλες τις ομάδες».

Για την Εθνική ομάδα και την πιθανότητα να αγωνιστεί στο Ηράκλειο «Για να έρθει η Εθνική ομάδα εδώ, θα πρέπει το γήπεδο να είναι 100% συμβατό με αυτά που ζητάει η UEFA. Αλλιώς δεν μας αφήνει να κάνουμε το παιχνίδι. Στον Βόλο έγιναν κάποιες μικρές διορθώσεις και γι’ αυτό πήγε η Εθνική».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Super League 2: «Η Super League 2 όπως και η Super League 1 είναι σχετικά αυτόνομες σε σχέση με την ΕΠΟ. Ασφαλώς και η ΕΠΟ έχει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αλλά είναι δύο κατηγορίες που έχουν την δική τους αυτονομία. Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Super League 2 και εάν συνεχιστεί, θα πρέπει η ΕΠΟ να παρέμβει».