Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη του Άλκη

Χιλιάδες πολίτες στην Θεσσαλονίκη τίμησαν τη μνήμη του Άλκη Καμπανού στη σιωπηρή πορεία από το σημείο της δολοφονίας του έως τον Λευκό Πύργο

Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη του Άλκη

Ο αδικοχαμένος πριν από ακριβώς ένα χρόνο Άλκης Καμπανός παραμένει αξέχαστος και με τη θυσία του από τη δολοφονική σε βάρος του επίθεση στέλνει μηνύματα.

Χιλιάδες πολιτών συμμετείχαν στην σιωπηρή πορεία στη μνήμη του Άλκη που οργανώθηκε από την Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 «Εις το Όνομα του Άλκη», για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον χαμό του.

Στην πορεία από το σημείο της δολοφονίας του στην οδό που έχει πάρει το όνομά του έως τον Λευκό Πύργο όπου προβλήθηκε βίντεο με τις δράσεις της Δομής και τη μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρξουν ξανά περιστατικά οπαδικής βίας, πήρε μέρος πολύς κόσμος με πανό, φωτογραφίες του αδικοχαμένο 19χρου και κεριά για τη μνήμη του.

Από την οικογένεια του Άρη ήταν παρόντες αρκετοί ποδοσφαιριστές, σύγχρονοι και παλαιότεροι, όπως και στελέχη από κάθε τμήμα του συλλόγου.

Στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας απέναντι από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε ένα δρώμενο κατά το οποίο τοποθετήθηκαν 19 λουλούδια, όσα και τα χρόνια του Άλκη ενώ αμέσως μετά η περιοχή ξεσηκώθηκε με τον κόσμο να φωνάζει δυνατά το σύνθημα «Άλκη ζεις, δεν θα ξεχαστείς».

Με δάκρυα στα μάτια ο κόσμος παρακολούθησε φωτογραφίες του οι οποίες προβλήθηκαν σε προτζέκτορα μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Όσοι συμμετείχαν στην σιωπηρή πορεία δημιούργησαν έναν κύκλο γύρω από τον προτζέκτορα, και σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης, δεν πήραν τα μάτια τους από τις φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, ακούστηκε το τραγούδι «Το λάθος χρώμα» το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μην με χτυπάτε άλλο την μπλούζα δεν θα βγάλω. Ομάδα δεν θα αλλάξω, την άσφαλτο θα βάψω, το μίσος σαν δρεπάνι μου κόβει την καρδιά. Μην με χτυπάτε άλλο, φοβάμαι και πονάω, στο σπίτι περιμένουν πατέρας και μαμά.Οι φίλοι μου κρυώνουν, τα βλέμματα παγώνουν και όλα εδώ τελειώνουν πριν αρχίσουν καν. Μην με χτυπάτε άλλο, να ζήσω θέλω κι άλλο, ζωή με περιμένει με χρώματα πολλά. Μα εσείς χτυπάτε ακόμα, φοράω το λάθος χρώμα».

Νωρίτερα παιδιά των ακαδημιών του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΧΑΝΘ σχημάτισαν με τα κεριά το όνομα Άλκης, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Στην πορεία πήραν μέρος φίλαθλοι με κασκόλ όλων των ομάδων, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας.