Τον «λογαριασμό» της γιορτής του Μουντιάλ θα τον πληρώσουν οι... σύλλογοι!

Η ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η επανέναρξη του διασυλλογικού ποδοσφαίρου παρατηρείται με ενδιαφέρον για να διαπιστωθεί το σε ποιο βαθμό η καταπόνηση των παικτών θα επηρεάσει την έκβαση της σεζόν σε εγχώρια πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις.

Τον «λογαριασμό» της γιορτής του Μουντιάλ θα τον πληρώσουν οι... σύλλογοι!

Αυτό ήταν... Πάει τελείωσε το Μουντιάλ. Πάπαλα, φινίτο, πως το λένε... Μας άφησε υπέροχες αναμνήσεις αφού ήταν, πέραν πάσης προσδοκίας, καλύτερο του αναμενομένου αλλά μας...τελείωσε. Πέρασε στην ιστορία.

Τώρα η πραγματικότητα λέει επιστροφή στη διασυλλογική δράση για τους απανταχού ποδοσφαιριστές αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσον αυτή η αγωνιστική συμπύκνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ σε 4 εβδομάδες (αντί για 5 που διαρκεί παραδοσιακά η κορυφαία ανά τετραετία ποδοσφαιρική γιορτή της υφηλίου) θα αφήσει τα «σημάδια» της στην απόδοση των 830 συμμετεχόντων στη διοργάνωση...

Αν οι προβλέψεις εκείνων που έλεγαν ότι θα είναι το καλύτερο Μουντιάλ, γιατί διεξάγεται μεσούσης της περιόδου, με παίκτες φρέσκους (κι ουχί ...ξεζουμισμένους, από τις απαιτήσεις μιας σεζόν που φλερτάρει για κάποιους με τους 60 αγώνες...) είναι τόσο ακριβείς με εκείνες όσων υποστηρίζουν (συχνότατα είναι τα ίδια πρόσωπα...) ότι στο δεύτερο μέρος της σεζόν θα «βγει» η κόπωση, τότε οι σύλλογοι την ...έβαψαν!

Θα πληρώσουν εκείνοι τον... λογαριασμό για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ για πρώτη φορά χειμωνιάτικα για το βόρειο ημισφαίριο προκείμενου να πιάσουν τόπο τα λεφτά του Κατάρ και να διοργανώσει το μικρότερο σε πληθυσμό και έκταση κράτος στα χρονικά την μεγαλύτερη, ανά τετραετία, ποδοσφαιρική γιορτή.

Κι όσο περισσότερους παίκτες είχαν στο κρατίδιο του Κόλπου. τόσο πιο επίφοβο είναι να ...ναρκοθετηθεί η σεζόν τους, από ευπάθειες σε τραυματισμούς και κατάγματα κοπώσεως.

Για να γίνει σαφές γιατί μιλάμε κι ερχόμενοι στα καθ' ημάς την περασμένη Τετάρτη στο ΑΕΚ-Λαμία υπήρχαν στο γήπεδο τρεις Μουντιαλικοί παίκτες.

Πινέδα, Σιμάνσκι και Χατζησαφί.

Ουδείς ξεπέρασε την μετριότητα.

Μπορεί να ήταν σύμπτωση, αλλά δεν αποκλείεται το έλλειμα φρεσκάδας να συνδέεται πέραν των ...καμένων λαδιών με την αλλαγή καιρικών συνθηκών, που σοκάρει κάθε οργανισμό ακόμη κι αθλητικό.

Κι αν αυτά τα ερωτηματικά κι η δυσπιστία υπάρχει σε παίκτες που έπαιξαν ελάχιστα (ο Πινέδα 77 λεπτά σε τρεις αγώνες, ο Σιμάνσκι μετά το 62' του αγώνα με την Αργεντινή από τους τέσσερις της Πολωνίας) φανταστείτε τι θα γίνει με παίκτες που ήταν εκεί για επτά ματς.

Όχι σαν τον Βίντα προφανώς (που δεν έπαιξε λεπτό) αλλά εκείνους που τράβηξαν το «κουπί»...

Θα χρειαστεί πολλή (επιστημονική) δουλειά από τα επιτελεία των ομάδων κι ειδική φροντίδα στο δεύτερο κομμάτι μιας ατυπικής σεζόν, που όσο κι αν... καλάρεσε σε κάποιους λόγω του θεάματος στο Κατάρ, δεν θα επαναληφθεί, αφού αναμένεται το τίμημα είναι υψηλό και κινδυνεύουμε να μείνουμε στη ...διαίτα διασυλλογικά.

Όλα τα ανωτέρω αναμένεται να ευνοήσουν τις εκπλήξεις με ομάδες που είχαν λίγους παίκτες στο Κατάρ και θα μπορέσουν ν' αντισταθμίσουν το έλλειμμα ποιότητας με υπεροχή στη φρεσκάδα.

Παρότι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι η έκπληξη το να έρχεται εκείνη για τον συγκεκριμένο λόγο το λες ως και φαλκίδευση των διοργανώσεων που έπονται του Μουντιάλ...