ΕΠΣΠ: Και του χρόνου με... γήπεδα!

Στον Πειραιά εδώ και χρόνια το γηπεδικό είναι σημαντικό πρόβλημα αλλά οι αρμόδιες αρχές και η ΕΠΣΠ κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν την κατάσταση. Από το 2023 η Ένωση θα έχει τρία επιπλέον γήπεδα στη διάθεση της.

ΕΠΣΠ: Και του χρόνου με... γήπεδα!

Εδώ και πολλά χρόνια ένα άλυτο πρόβλημα στον Πειραιά είναι το γηπεδικό. Η νυν και οι παλαιότερες διοικήσεις της ΕΠΣΠ, οι αρμόδιοι φορείς και οι Δήμοι έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δώσουν λύσεις και να βοηθήσουν τα σωματεία.

Τα πράγματα –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έφυγε ο βραχνάς- πάνε καλύτερα. Το γήπεδο της Χαραυγής (Νίκος Γόδας) ανανεώθηκε πριν λίγα χρόνια, το ίδιο και ο τάπητας στο ΔΑΚ Κορυδαλλού. Το ΣΕΦ –επιτέλους- θύμισε χώρο ποδοσφαίρου ενώ γίνονται επιδιορθώσεις και τάπητες νέας τεχνολογίας μπαίνουν σιγά-σιγά σε όλα τα γήπεδα.

Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά θα επαναρχίσουν το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιανουαρίου και οι άνθρωποι της Ένωσης θα δουν επιτέλους… φως! Παλεύουν κάθε αγωνιστική να στριμώξουν τους αγώνες ενώ δεν είναι λίγα τα ματς που ξεκινούν στις 18.00 και στις 18.30.

Αρχικά, η Δραπετσώνα, ο ΑΣ Ποντίων και η Δάφνη Ταμπουρίων θα επιστρέψουν στην έδρα τους. Το «Γιάννης Βάζος» παραδόθηκε στα σωματεία για τις προπονήσεις ενώ θα είναι έτοιμο για τη χρησιμοποίηση του και από την ΕΠΣΠ. Στο γήπεδο μπήκε νέος χλοοτάπητας και προβολείς led.

Από εκεί και πέρα, ο Αίας Σαλαμίνας αναμένει σαν… τρελός να ξαναπαίξει στο σπίτι του (έχει ως έδρα προσωρινά τα Αμπελάκια). Η τοποθέτηση του νέου τάπητα και στο γήπεδο Σαλαμίνας ολοκληρώνεται και ο ιστορικός σύλλογος θα παίξει πολλά ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στη φυσική του έδρα. Απομένουν μόνο κάποιες εργασίες για να παραδοθεί.

Τέλος, εκείνο του Μοσχάτου που έχει ήδη κλείσει για τις απαραίτητες εργασίες, θα είναι έτοιμο όπως όλα δείχνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Μια ακόμα «ανάσα». Τόσο για τους συλλόγους που στεγάζει, όσο και για την Επιτροπή γηπέδων της Ένωσης.

Όσον αφορά τις επιδιορθώσεις στην εξέδρα των «Σιταποθηκών» απαντήσει για την τελική ημερομηνία δεν δίνονται. Έχει καθυστερήσει η δουλειά με αποτέλεσμα να διεξαχθούν πολλά παιχνίδια χωρίς θεατές. Κάτι που προκαλεί οικονομικές ζημιές στα σωματεία.