Το ταλέντο Μαστούρ, που ο Γκατούζο θα του σπάσει τα δόντια και βρέθηκε από τη Μίλαν στη Λαμία (vids)

Δείτε σε βίντεο τι έκανε σε ηλικία 14 ετών και τι κάνει σήμερα - Η πορεία του πιτσιρικά που κάνει «γκελάκια» ακόμα και με κεράσια

Το ταλέντο Μαστούρ, που ο Γκατούζο θα του σπάσει τα δόντια και βρέθηκε από τη Μίλαν στη Λαμία (vids)

Ούτως η άλλως η διαδρομή Μιλάνο - Λαμία δεν είναι συνηθισμένη για έναν ποδοσφαιριστή. Ειδικά αν αυτός κουβαλά μαζί του και τον τίτλο του πιο ταλαντούχου ποδοσφαιριστή του κόσμου όταν ήταν 14 ετών, δηλαδή πριν από έξι χρόνια.

Πάντως ο Χασίμ Μαστούρ είναι πλέον παίκτης της Λαμίας. Γεννημένος στην πόλη Ρέτζο Εμίλια της Ιταλίας το 1998, ο νεαρός Μαροκινός θεωρήθηκε πριν από λίγα χρόνια το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο στον πλανήτη.

Τον Δεκέμβρη του 2012 η Μίλαν τον απέκτησε δίνοντας 500.000 ευρώ στην Ρετζιάνα, ποσό ρεκόρ βέβαια για παίκτη κάτω των 20 ετών. Οι χορηγοί έσπευσαν να κλείσουν συμφωνίες μαζί του θεωρώντας ότι βρήκαν τον νέο Μέσι. Red Bull και Nike, οι πρώτες εταιρείες που τον στήριξαν.

Ο Μαστούρ έγινε διάσημος μέσω του youtube. Έκανε «γκελάκια» όχι με μπάλα αλλά, αρχικά μ' ένα πορτοκάλι, στη συνέχεια με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ και τελικά μ' ένα κεράσι. Καλά όλα αυτά αλλά, μπάλα δεν έπαιζε. Και ο Τζενάρο Γκατούζο εκνευρίστηκε όταν παρατήρησε ότι συνεχώς «ανέβαζε» video στα social media που τον έδειχναν να κάνει κόλπα με τη μπάλα, παντού εκτός από το γήπεδο. Τότε, απείλησε τον Μαστούρ ότι θα του σπάσει τα δόντια.

Είδωλό του είναι ο Νεϊμάρ, με τον οποίο ήδη έχει κάνει φωτογράφιση, καθώς τότε είχαν κοινούς χορηγούς και μάλιστα έπαιξαν μαζί και ματς στο FIFA 2014, επιλέγοντας Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (δεν πήρε δηλαδή ο Μαστούρ την Μίλαν ή του είπαν να μην την πάρει για να είναι το ματς πιο εμπορικό). Ο 15άχρονος επικράτησε με 1-0, με το γκολ να πετυχαίνει ο Μεσούτ Εζίλ, άσχετα αν στην πραγματικότητα είχε τότε πουληθεί στην Άρσεναλ!

Αγαπημένος του αριθμός είναι το «7» και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η άψογη τεχνική, ενώ παίζει στην επίθεση, είτε ως στράικερ, είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ως ακραίος μεσοεπιθετικός, αλλά βέβαια παίζει και επιτελικός μέσος.

Έχει ψηφιστεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο στον πλανήτη για το 2014, ενώ παρακάτω μπορείτε να τον παρακολουθήσετε σε video εκείνης της εποχής:

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε και ο Μαστούρ δόθηκε δανεικός από τη Μίλαν στη Μάλαγα, εν συνεχεία στη Ζβόλε και πλέον θα παίζει στη Λαμία. Από τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ιταλίας βρέθηκε τελικά στην Εθνική Μαρόκου, στην οποία έπαιξε σε ηλικία μόλις 16 ετών και 363 ημερών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι κάνει σήμερα ο Μαστούρ: