Μπακογιάννης: «Έτοιμο το γήπεδο το 2026»

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τόνισε ότι θα είναι έτοιμο το 2026.

Μπακογιάννης: «Έτοιμο το γήπεδο το 2026»

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τονίζοντας πως το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα είναι έτοιμο το 2026, ενώ αναφέρθηκε και στα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης:

Για το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο: « Ήμουνα απολύτως σαφής. Είπα ότι το 2026 θα μπούμε όλοι στο γήπεδο και ότι το γήπεδο θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό είναι το μείζον αυτό και αυτός είναι ο στόχος μας, ο οποίος για μένα είναι αδιαπραγμάτευτος».

Για το πότε θα βρεθεί η ανάδοχος εταιρία του έργου: « Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή και όταν έχουμε μπροστά μας μια ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, η οποία μάλιστα είναι και διεθνής, να μετράμε βδομάδες και να λέμε ένας μήνας πάνω ένας μήνας κάτω. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι επιτέλους το νερό μπήκε στο αυλάκι. Εσείς το ξέρετε καλύτερα από μένα διότι είστε πολύ έμπειρος στο ρεπορτάζ.

Είναι κάτι που συζητείται από το 2004-2005, από του Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα τελευταία χρόνια έχω συναντήσει καχυποψία , έχω συναντήσει δυσπιστία και πρέπει να σας πω το καταλαβαίνω απολύτως γιατί είχε καταντήσει το γεφύρι της Άρτας . Αυτό το άπιαστο όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Με την δημοπράτηση έχουμε πια βάλει το νερό στο αυλάκι και προχωράμε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και σύμφωνα με το σχεδιασμό».

Για το αν θα υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια: «Δεν βλέπω εγώ αυτή τη στιγμή τίποτα το οποίο να με ανησυχεί. Προφανώς όταν δημοπρατείς ένα μεγάλο δημόσιο έργο είναι ένα μεγάλο δημόσιο έργο. Μην ξεχνάτε ότι είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων.

Όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη αφενός διότι έχει θωρακιστεί αυτή η διαδικασία αφετέρου διότι η ομάδα μας, η οποία μας έχει φτάσει μέχρι εδώ και στην οποία θα ήθελα και δημόσια να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, θα μας βγάλει ασπροπρόσωπη».