Ευρωπαϊκό παίδων: Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική από τη Φινλανδία

Με ήττα 2-1 από τη Φινλανδία ξεκίνησε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παίδων, τις υποχρεώσεις της στον 8ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17, που φιλοξενείται στο Κόσοβο.

Ευρωπαϊκό παίδων: Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική από τη Φινλανδία

Το ματς διεξήχθη στην πόλη Ποντούγεβο και η ομάδα του Αλέξανδρου Αλεξιάδη βρέθηκε να χάνει 2-0, από τέρματα του Ρουόπι (21΄) και του Εζέχ με πέναλτι (32΄). Ο Τζήμας μείωσε στο 42ο λεπτό και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πίεσε στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Επόμενο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα είναι το Σάββατο 8/10 (14:00), με αντίπαλο το Κόσοβο. Στον όμιλο μετέχει επίσης η Ιταλία και την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι όλων των ομίλων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Viitala, Puukko, Levealahti, Simojoki, Raiski (46’ Nurmi), Pasanen (84’ Korkko), Mendolin, Ruoppi, Lahteenmaki (84’ Bostrom), Vauhkonen (69’ Huovila), Ezeh (69’ Ingman).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπελερής, Χατζηνικολάου, Παναγάκος (58’ Σβίγκος), Πανικίδης, Χατζόπουλος, Πολιτάκης (58’ Καλλαντζή), Μαρούτσης (79’ Αλαφάκης), Μπρέγκου (58’ Κωστούλας), Ανδρικόπουλος (70’ Τσέλιος), Μουζακίτης, Τζίμας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ