ΠΑΣ Γιάννινα: Ισόπαλος (1-1) με αντίπαλο την Μπάνικ Οστράβα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο φιλικό της σεζόν, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με αντίπαλο την Μπάνικ Οστράβα, που είναι πιο έτοιμη αφού το πρωτάθλημα στην Τσεχία ξεκινά σε 10 ημέρες. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Ισόπαλος (1-1) με αντίπαλο την Μπάνικ Οστράβα

Ο Θανάσης Στάικος, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας ως πρώτος προπονητής, ξεκίνησε με διάταξη 4-3-3 και είχε τον Πριόρ στο τέρμα, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Ποζνάνσι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπιλμπάο, Λιάσο, Κιάκο στον άξονα, τους Λώλη, Ροσέρο στα άκρα και τον Σταματελόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο νεαρός φορ ήταν εκείνος που στο 5' άνοιξε το σκορ μετά την μεταβίβαση του Ροσέρο, ενώ η Μπάνικ ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου με κεφαλιά του Φρίντριχ σε στατική φάση.

Στην ανάπαυλα ο Σούλης πήγε στο τέρμα, ο Μπαγκαλιάνης αντί του Παντελάκη στα στόπερ και ο Μορέιρα αντικατέστησε τον Σταματελόπουλο στα φορ.

Έπαιξε και ο υπό δοκιμή χαφ Πούντιτς όπως και πολλοί άλλοι παίκτες ενώ δεν αγωνίστηκε ο Παμλίδης που ήταν στον πάγκο και θα ανακοινωθεί άμεσα όπως άλλωστε και ο Τζίμας. Εκτός, για προληπτικούς λόγους, έμεινε ο Κόντε.

Η σύνθεση του ΠΑΣ: Πριόρ (46΄Σούλης), Σόρια (72'Τσάβος), Παντελάκης (46' Μπαγκαλιάνης), Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (60' Καραχάλιος), Λιάσος (81' Ριένστρα), Μπιλμπάο (56' Πούντιτς), Κιάκος, (81' Ρίζος) Λώλης (56' Πήλιος), Ροσέρο (72' Κύρκος), Σταματελόπουλος (46' Μορέιρα).

Ο Θανάσης Στάικος, μετά το φιλικό είπε: «Ήταν το πρώτο φιλικό για μας απέναντι σε μια καλή και πιο έτοιμη ομάδα. Μπορώ να πω ότι είδαμε αρκετά καλά στοιχεία από αυτά που έχουμε δουλέψει μέχρι τώρα. Σίγουρα έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».