Πόσο πολύ θα αλλάξει ο Ολυμπιακός

Ο Πορτογάλος καλείται να ενσωματώσει πέντε νέα πρόσωπα στο σχήμα που δείχνει ότι βρίσκει χημεία, χωρίς να υπάρξουν επιπλοκές στην καλή εικόνα της ομάδας.

Πόσο πολύ θα αλλάξει ο Ολυμπιακός

Το δείγμα από τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Λουκέρνη είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Θα πρέπει όλοι, όμως, να έχουμε κατά νου πως ο αντίπαλος δεν ήταν... θηρίο. Από εδώ και στο εξής αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα του Πειραιά και το ξεκίνημα γίνεται από τα ματς με τη Μπέρνλι.

Οι "ερυθρόλευκοι" όντως είχαν καλή εικόνα, όντως ήταν σοβαροί και είχαν μία νοοτροπία που αρέσει στον κόσμο, αφού έπαιξαν σοβαρά σε ένα ματς που δεν είχε ενδιαφέρον. Κι όμως η περσινή σεζόν μας έχει φτάσει στο σημείο να συζητάμε τα αυτονόητα, αλλά έτσι διαμορφώθηκε η πραγματικότητα στον Ολυμπιακό.

Το θέμα, όμως, είναι ότι οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους πάρα πολλή δουλειά. Το ξέρει ο Πέδρο Μαρτίνς και γι' αυτό από το πρώτο παιχνίδι κιόλας έχει κρατήσει χαμηλά τη μπάλα. Υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές που θεωρητικά ήρθαν για βασικοί και οι οποίοι δεν είχαν συμμετοχή στην πρόκριση επί της Λουκέρνης. Τοροσίδης (έπαιξε 20 λεπτά στη ρεβάνς και ελάχιστα στο πρώτο παιχνίδι), Νάτχο, Μεριά, Γκιγιέρμε και Χασάν θα πρέπει να ενσωματωθούν με την ομάδα το επόμενο διάστημα.

Και όταν λέμε να "ενσωματωθούν" δεν εννοούμε φυσικά ότι θα αρχίσουν προπονήσεις. Πρέπει να γίνουν μέρος της ομάδας, πρέπει να γίνουν κομμάτι αυτής της ενδεκάδας που έκανε πειστικές εμφανίσεις κόντρα στην αδύναμη Λουκέρνη. Το πιο εύκολο είναι να πει κανείς ότι "ο Ολυμπιακός θα γίνει ακόμα καλύτερος". Θεωρητικά μπορεί να ισχύει, αλλά και αυτό πρέπει να το δούμε στο γήπεδο. Η ενσωμάτωση πέντε νέων προσώπων σε ένα σχήμα που ήδη έδειξε καλά στοιχεία δεν είναι απλή ιστορία.

Για να δεχτεί ο οργανισμός τα νέα πρόσωπα χωρίς να επιπλοκές θα χρειαστεί αρκετή δουλειά. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στα χέρια του τα υλικά που ήθελε και τώρα καλείται να βρει τη χημεία σε ένα νέο σχήμα. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα σταδιακά θα γίνει και αυτό. Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να καταλάβετε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε καλή εικόνα σε δύο ματς, αλλά δεν λέει τίποτα. Έχει ακόμα αρκετή δουλειά και μάλιστα λεπτοδουλειά. Έχει δύσκολο έργο ο Μαρτίνς και θα αλλάξει πολύ το πρόσωπο του Ολυμπιακού.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας