Οι πρωταθλητές… στις ήττες

Οι ομάδες με τις περισσότερες ήττες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι πρωταθλητές… στις ήττες

Η σεζόν 2021/22 ολοκληρώθηκε με τις πρωταθλήτριες ομάδες να τραβούν τα βλέμματα. Έχει ενδιαφέρον όμως να ρίξουμε μια ματιά και στις ομάδες που δεν τα πήγαν τόσο καλά.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως η ομάδα με τις περισσότερες ήττες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η Γουότφορντ, η οποία ηττήθηκε σε 27 από τα 38 ματς που έδωσε. Φάνηκε τελικά πως το να αλλάξει μια ομάδα τρεις φορές προπονητή σε μια σεζόν δεν αποτελεί ακριβώς μια «συνταγή επιτυχίας». Κοντά στην Γουότφορντ και η Νόριτς, η οποία ηττήθηκε σε 26 παιχνίδια και μοιραία γνώρισε τον υποβιβασμό.

Στην Ιταλία, τόσο η Σαμπντόρια όσο και η Σπέτσια έχασαν 22 φορές σε 38 ματς όμως κατάφεραν να παραμείνουν στην Serie A. Αντίθετα, η Τζένοα με -μόλις- 18 ήττες, τέσσερις λιγότερες από την Σπέτσια υποβιβάστηκε καθώς είχε 16 ισοπαλίες. Καμία ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα δεν είχε περισσότερες.

Στην Γερμανία, η Γκρόιτερ Φιρτ ηττήθηκε 22 φορές αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Επομένως, σε 38 παιχνίδια ίσως ξεπερνούσε και την Γουότφορντ…

Οι ομάδες με τις περισσότερες ήττες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Γουότφορντ (27 ήττες σε 38 ματς)

Νόριτς (26 ήττες σε 38 ματς)

Αλαβές (23 ήττες σε 38 ματς)

Βενέτσια (23 ήττες σε 38 ματς)

Σαμπντόρια (22 ήττες σε 38 ματς)

Σπέτσια (22 ήττες σε 38 ματς)

Γκρόιτερ Φιρτ (22 ήττες σε 34 ματς)

Στην Ελλάδα, την… κορυφαία επίδοση μοιράστηκαν Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έχοντας από 19 ήττες σε 33 ματς.