Συνέντευξη-ποταμός από τον Γιάννη Δύντσικο που σταμάτησε στα 28. «Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι»!

Παικτάρα ήταν. Τραγικές καταστάσεις έζησε. Φταίει και εκείνος. Λέει τρομερές ιστορίες. 

Συνέντευξη-ποταμός από τον Γιάννη Δύντσικο που σταμάτησε στα 28. «Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι»!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο γρήγορος ντριμπλέρ της ΑΕΚ και της Καστοριάς, που σταμάτησε στα 28, θυμίζει την περίπτωση του Παναγιώτη Σοφιανόπουλου, αλλά αυτός έχει πιο τρελή ιστορία!
O Βαρδινογιάννης, η πιο ακριβή μεταγραφή μετά του Αναστόπουλου στην Ελλάδα, το Κύπελλο με την Καστοριά, τα χαστούκια σε προπονητή, οι τραυματισμοί, το «κρακ» που ακούστηκε σε όλο το γήπεδο, οι απειλές των διοικούντων, τα λεφτά που του έφαγαν, ο πρόεδρος που θα τον έριχνε από το μπαλκόνι, η ζωή στη Βραζιλία (!), το καφενείο τώρα στα ΚΑΠΗ της Καστοριάς και πολλά άλλα. Για την τωρινή ΑΕΚ είπε: «Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι»...

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 17/5/2022

Βλέπω ότι σας έχουν στο ίντερνετ με γιώτα, πώς γράφεται το όνομά σας;

Με ύψιλον. Μόνο το «ΦΩΣ» το έγραφε σωστά παλιά λόγω του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη.

Είδα μία φωτό που καπνίζετε τωρινή. Καπνίζατε και όταν παίζατε μπάλα;

Κάπνιζα, ναι, ήμουν ο μόνος από τους μικρούς στην ΑΕΚ που κάπνιζα. Ο Βλάχος δεν κάπνιζε ούτε ο Στέλιος Μανωλάς ούτε ο Γεωργαμλής ούτε ο Οικονομόπουλος. Όμως οι παλιοί κάπνιζαν. Ο Μαύρος, ο Μπάγεβιτς, ο Αρδίζογλου, ο Ραβούσης κάπνιζαν.
Θέλω να πούμε ιστορίες άγνωστες, να μας βάλετε στον μαγικό χώρο του παλιού ποδοσφαίρου.

Πώς πήγατε από την Καστοριά στην ΑΕΚ; Άλλη ομάδα σάς ήθελε;

Με είχε κλείσει ο Βαρδινογιάννης μιλώντας με την Καστοριά. Με εμένα όμως δεν είχε κλείσει. Εγώ επέλεξα την ΑΕΚ!

Έδινε πιο πολλά λεφτά η ΑΕΚ σε εσάς;

Όχι, ο Βαρδινογιάννης έδινε πιο πολλά λεφτά. Αλλά ήταν ο πατέρας μου ΑΕΚ. Εγώ ήμουν Λίβερπουλ.

Πού μένετε τώρα;

Τα τελευταία 10 χρόνια μένω μόνιμα στην Καστοριά. Έμενα πριν στη Βραζιλία για πολλά χρόνια.

Στη Βραζιλία; Πώς βρεθήκατε εκεί;

Στο Ρίο πρώτα και μετά στο Σάο Πάουλο. Είχα παντρευτεί Βραζιλιάνα, έκανα και παιδί εκεί, είχα και δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο μου.

Πότε προλάβατε;

Παντρεύτηκα μικρός την πρώτη μου γυναίκα, 21 χρόνων. Τώρα έχω και εγγόνι 5 χρόνων.

Πόσων χρόνων είστε;

Είμαι 62. Συζώ τώρα με μία Καστοριανή, έχει και εκείνη δύο παιδιά από τον γάμο της.

Πώς αρχίσατε το ποδόσφαιρο;

Εγώ μεγάλωσα στο Βέλγιο, έξω από τις Βρυξέλλες. Μέχρι τα 10 μου δεν ήξερα τι είναι μπάλα. Στα 10 μου ήρθα στην Καστοριά, τότε επί δικτατορίας τα παιδιά εδώ δεν είχαν τι άλλο να κάνουν πέρα από το ποδόσφαιρο. 200 παιδιά όλη μέρα έξω για μπάλα και εγώ τους παρακολουθούσα. Κάποια στιγμή άρχισα να παίζω. Μέσα σε λίγες μέρες έγινα αρχηγός όλων των σχολείων στην Καστοριά! Αυτό είναι το ταλέντο.

Το είχατε μέσα σας.

Ακριβώς. Γεννιέσαι. Ήμουν ο μόνος από το εφηβικό της Καστοριάς μετά που έγινα επαγγελματίας. Στα 17 μου έπαιξα Α' Εθνική πρώτο μου ματς στην Τούμπα. Το 1977. Φτάσαμε να πάρουμε το Κύπελλο με την Καστοριά, αδιανόητο τότε. Και έγινα η πιο ακριβή μεταγραφή στην Ελλάδα μετά από αυτήν του Αναστόπουλου στον Ολυμπιακό Εκεί αρχίζει η περιπέτεια.

Πάμε να πούμε ιστορίες.

Πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ ήμουν φοβερός. Στον β' γύρο διέλυσα το γόνατό μου κυριολεκτικά. Ήταν ο μεγαλύτερος τραυματισμός στην Ελλάδα. Κρέμασε το πάνω μέρος με το κάτω μέρος του ποδιού. Διαλύθηκαν όλα, σύνδεσμοι, χιαστοί, μηνίσκος, δεν έμεινε τίποτα. Μου έλεγαν ότι δεν θα ξαναπαίξω μπάλα και, αν θα γίνει αυτό, θα περάσουν δύο χρόνια.

Σε ποιο ματς;

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Το «κρακ» ακούστηκε σε όλο το γήπεδο.

Πώς έγινε;

Μπορεί να μην ήθελε ο Ιωσηφίδης του ΠΑΟΚ να μου κάνει ζημιά, έκανα ένα μονοκόμματο σουτ και μου έκανε κόντρα στο γόνατο, τρομερός πόνος.

Ποιος έκανε το χειρουργείο;

Ο Λάκης Νικολάου και ο μετέπειτα πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Μήτσου. Και είχαν έναν υφηγητή πανεπιστημίου μαζί, ο οποίος είχε φέρει φοιτητές να δουν το χειρουργείο για να μαθαίνουν επειδή ήταν πολύωρο. Όταν μου άνοιξαν το γόνατο, κάποιοι από αυτούς τους φοιτητές λιποθύμησαν…

Πότε ξαναπαίξατε;

Με την τρέλα που είχα για την μπάλα, άρχισα την προετοιμασία με την ΑΕΚ σε έξι μήνες. Είχα άγνοια κινδύνου. Θυμάμαι πριν τραυματιστώ ρωτήσανε οι δημοσιογράφοι τον Μίμη Παπαϊωάννου πώς βλέπει τον Δύντσικο. Και τους απάντησε «μεγάλος παίκτης, αλλά σύντομα θα τραυματιστεί άσχημα»… Το είχε προβλέψει.

Γιατί;

Επειδή ήμουν πολύ γρήγορος και διεισδυτικός ντριμπλέρ, μου άρεσε να κουβαλάω την μπάλα και προκαλούσα τον αντίπαλο να με χτυπάει για να με σταματάει. Όμως εγώ δεν χτύπαγα, ήμουν καθαρός παίκτης. Αργότερα, ο καλύτερός μου φίλος στην ΑΕΚ, ο Γεωργαμλής, μου έσπασε το κουντεπιέ όταν πήγε στον Παναθηναϊκό… Σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ήμουν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και βγήκα από το χτύπημα στο 42’. Κάθε χρόνο δεν τελείωνα τη χρονιά λόγω τραυματισμών. Μετά από εκεί άρχισαν άλλα προβλήματα.

Δηλαδή;

Έχει ο δυνατός τότε Ηρακλής τον Αλέφαντο προπονητή, παίζουμε στο ΟΑΚΑ, παίρνει τον Σάββα Κωφίδη επειδή ήταν γρήγορος και τον γυρίζει μπακ για να με πιάνει. Ο αγωνιστικός χώρος πολύ βαρύς, σκαλώνει το πόδι μου κάτω και παθαίνω μηνίσκο. Θα παίζαμε με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και ήθελα να προλάβω αυτό το ματς. Είχαμε προπονητή τον Γκμοχ στην ΑΕΚ και μου λέει «θα σε προφυλάξω». Παθαίνω επιπλοκή, πάω στην προετοιμασία στην Ολλανδία με πατερίτσες. Προπονητή η ΑΕΚ έχει έναν Ολλανδό, τον Φαφιέ. Με πιάνει ο Φαφιέ και μου λέει: «Ο γιατρός είπε ότι δεν θα βγεις καθόλου για προετοιμασία, θα είσαι στο δωμάτιο». Κάθε βράδυ ο Νίκος Πανταζής ερχόταν με μια ένεση και μου έβγαζε ένα μπουκάλι υγρό από το γόνατο με παρακέντηση.

Το ίδιο βάσανο μού έχει πει ότι βίωνε ο Γαλάκος.

Πρησμένο το γόνατο συνέχεια, δεν μπορούσα να περπατήσω. Μου λέει ο Λάκης Νικολάου «έχουν βγει κάτι καινούργιες ενέσεις, είναι να πάω ταξίδι στις ΗΠΑ και θα σου τις φέρω από εκεί. Έξι ενέσεις σε έξι εβδομάδες και θα γίνεις καλά». Πράγματι, έγινα καλά. Αλλά δεν τα πήγαινα καλά με τον Φαφιέ, τον Ολλανδό προπονητή. Δεν με έβαζε και τον έδιωξε ο Ζαφειρόπουλος για να παίζω. Έρχεται μετά ο Τόζα Βεσελίνοβιτς. Με κάνει αρχηγό, έλεγε ύμνους για εμένα. Όμως μία μέρα στην προετοιμασία έρχεται να μας επισκεφθεί ο Φαφιέ και βλέπω τον Βεσελίνοβιτς με τον Φαφιέ σε ένα τραπέζι να μιλάνε με τις ώρες. Τρελάθηκα. Παίζουμε φιλικό και με έχει ο Τόζα στον πάγκο. Χάνουμε 4-0, μου λέει «Γιάννη, ζέσταμα στο ημίχρονο». Όμως βλέπω να μπαίνουν στο γήπεδο και οι 11 που είχαν αρχίσει. Μου λέει ο βοηθός του «κάτσε κάτω». Λέω «τι μαλακίες είναι αυτές, καψόνια μου κάνει». Στο 60’ με βάζει μέσα, βάζω γκολ, κερδίζω πέναλτι, λήγει 4-2. Το βράδυ με φωνάζει ο Τόζα και μου λέει: «Ήσουν απαράδεκτος»…

Και τι γίνεται μετά;

Ερχόμαστε Ελλάδα και με αφήνει εκτός αποστολής σε όλα τα φιλικά… Απορούσαν οι εφημερίδες. Πάω και του χτυπάω την πόρτα μία μέρα. Του λέω ευγενικά «μίστερ, μπορώ να περάσω μέσα;». Μου απαντάει ευγενικά «βεβαίως». Τον ρωτάω «έχεις παράπονο από εμένα; Δεν τα δίνω όλα στην προπόνηση;». Μου λέει «ναι». «Και τότε γιατί δεν με βάζεις;». Και τι μου απαντάει: «Έχω μάθει ότι διώχνεις τους προπονητές». Του λέω «δεν θα κάνω προπόνηση». Μου λέει «είσαι υποχρεωμένος να κάνεις γιατί είσαι ακριβοπληρωμένος». Κάναμε προπόνηση με 2.000 κόσμο τότε. Διαιτητής στο διπλό ήταν ο Τόζα, πέρναγα τους παίκτες, με χτύπαγαν, δεν σφύριζε φάουλ. Του λέω «θα σφυρίξεις κάνα φάουλ;». Και μου φωνάζει δυνατά για να ακούσουν οι οπαδοί «εσύ πολύ μιλάς, πολύ μιλάς!». Του λέω «μπράβο ρε πονηρέ Γιουγκοσλάβε». Και μου λέει «σήκω φύγε». Φεύγω, αλλά όπως φεύγω το σκέφτομαι αλλιώς, γυρίζω πίσω και του ρίχνω δύο χαστούκια...

Τιμωρήθηκες;

Τρεις μήνες διακοπή συμβολαίου. Και προπονήσεις με τη β' ομάδα. Εγώ δεν πήγαινα στις προπονήσεις με τη β' ομάδα. Αρχηγός ήμουν. Απλήρωτος. Την κοπάνησα για Νέα Υόρκη, με είχε φωνάξει ο Αλκέτας Παναγούλιας που είχε μεγάλες διασυνδέσεις εκεί. Έπαιξα ένα ματς με την Γκρικ Αμέρικα, έβαλα 2 γκολ, αλλά δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο εκεί και παίρνω τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον Ζαφειρόπουλο. Του λέω «γυρίζω πίσω». Στην Ελλάδα δεν ξέρανε πού είμαι. Μου λέει ο Ζαφειρόπουλος «έλα, αλλά, επειδή την κοπάνησες, θα φας άλλους τρεις μήνες διακοπή συμβολαίου». Διώχνουν τον Τόζα και έρχεται ο Μπάγεβιτς. Με γούσταρε, με ξεκινάει βασικό. Και με βάζει φορ ενώ ήμουν εξτρέμ! Ο Τόζα είχε τον Νίλσεν, έναν Δανό φορ που ήταν άσχετος, δεν μπορούσε να σταματήσει την μπάλα. Ο Μπάγεβιτς με βάζει φορ, δεν μου άρεσε, παίζουμε πρώτο ματς με Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και χάνουμε 1-0. Παίζουμε με την Μπιλμπάο στο ΟΥΕΦΑ, κερδίζουμε 1-0. Πάμε στο Μπιλμπάο και με αφήνει στον πάγκο. Εκεί ένιωσα ότι τελείωσε για εμένα η ΑΕΚ.

Και τι έκανες;

Ήμουν πολύ κουρασμένος από το ποδόσφαιρο, ενώ ήμουν 28 χρόνων. Ήθελα να σταματήσω. Και ως τον Δεκέμβριο δεν κατέβαινα στις προπονήσεις. Με παίρνει τηλέφωνο ο πατέρας μου από την Καστοριά, μου λέει «δεν κουράστηκες τόσα χρόνια στην Αθήνα; Έλα πάνω». Του λέω «ευχαρίστως». Πάω στον Μπάγεβιτς και του λέω «θέλω να φύγω, κουράστηκα στην Αθήνα, δεν έχω όρεξη για πρωταθλητισμό, θέλω να γυρίσω στην Καστοριά». Μένει έκπληκτος. «Στην καλύτερη ηλικία είσαι» μου είπε. Ήθελα να χωρίσω και από τη γυναίκα μου, να φύγω. Πάω στον Γιδόπουλο που ήταν διοίκηση τότε. Και με ρωτάει ο Γιδόπουλος: «Τι λεφτά θα πάρω;». Του λέω «η Καστοριά δεν έχει λεφτά να σας δώσει». Μου λέει «να πας στον Εθνικό να πάρουμε τον Μπατίστα». Αρνήθηκα. «Θέλω να γυρίσω στην Καστοριά». Μου είπε και να πάω στον ΠΑΟΚ. Τίποτα εγώ, ήθελα να γυρίσω στην Καστοριά που με χρειαζόταν για να ανέβει πάλι στην Α'.

Τι λεφτά σού έδινε η Καστοριά;

Μου είπαν από τη διοίκηση της Καστοριάς «Γιάννη, έχουμε μόνο 4 εκατομμύρια δραχμές για ενάμιση χρόνο». Τους λέω «εντάξει, δεν με ενδιαφέρουν τώρα τα λεφτά». Μου λένε «θα σου δώσουμε τις 500.000 δρχ. μπροστά και τα άλλα σε επιταγές». Τους λέω «εντάξει, συγχωριανοί είμαστε, σας έχω εμπιστοσύνη». Παίρνω τα 500. Και από τα άλλα 3,5 εκατομμύρια δεν πήρα δραχμή ποτέ! Τελειώνω τη χρονιά πρώτος σκόρερ. Τους ζητάω τα λεφτά μου, λίγα τουλάχιστον για να πάω διακοπές. Και μου δίνουν 40.000 δραχμές! Δεν τα πήρα, τρελάθηκα. 40 χιλιάρικα από τα 3,5 εκατομμύρια…

Τι έκανες μετά;

Αρχίζει η προετοιμασία, λέω στον τότε υπηρεσιακό πρόεδρο, έναν Λιόντο, «με έχετε γράψει στα αρχ... σας, σας είχα εμπιστοσύνη» και λέει μπροστά σε όλη την ομάδα «αλήτη, όλο για λεφτά μιλάς». Τον έβγαλα στο μπαλκόνι και αν δεν έμπαινε ο Γιώργος Παράσχος στη μέση θα τον έριχνα από κάτω… Άφησα την ΑΕΚ, δεν πήγα στον καλό Εθνικό τότε, δεν πήγα στον ΠΑΟΚ, μου φάγατε τα λεφτά, ενώ σας βοήθησα, και με λες αλήτη; Είχαν λήξει οι μεταγραφές, δεν μπορούσα να πάω πουθενά τώρα. 28 χρόνων. Και επειδή δεν μπορούσα να πάω στις τρεις μεγάλες κατηγορίες, πήγα Δ' Εθνική στον Αστέρα Αμαλιάδας που είχε κόντρα με τον Πανηλειακό, ο οποίος έφτιαχνε καλή ομάδα με πολλούς γνωστούς παίκτες. Ήταν και ο Ρότσα εκεί. Πήγα μαζί με τον Άγγελο Αναστασιάδη, έπαιζε ακόμα μπάλα. Από εμένα έγινε προπονητής ο Άγγελος. Χάνουμε ένα ματς, με ρωτάει ο πρόεδρος τη γνώμη μου, του λέω «διώξε τον προπονητή και βάλε παίκτη-προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη». Και έτσι έγινε.

Έτσι σταμάτησες;

Είχα αηδιάσει, σταμάτησα την μπάλα. Πήρα μία άδεια ΠΡΟ-ΠΟ, πήγα στην Αθήνα, η γυναίκα μου η Βραζιλιάνα τότε μου λέει «πάμε Βραζιλία», έδωσα την άδεια ΠΡΟ-ΠΟ στον αδελφό μου και έφυγα στη Βραζιλία!

Και εκεί τι έκανες;

Τίποτα, θαύμαζα τη θάλασσα, ό,τι χρήματα είχα μαζέψει από το ποδόσφαιρο τα έφαγα. Σου λέω την πραγματικότητα, τι πέρασα - και τα λάθη μου, τα πάντα. Τώρα έχω το καφενείο στα ΚΑΠΗ στην Καστοριά, σε ένα μεγάλο πάρκο δίπλα στη λίμνη, έχει και παιδική χαρά, ήσυχη ζωή, κοιμάμαι 10 το βράδυ, ξυπνάω στις 5 τα χαράματα, είναι η πιο ήρεμη περίοδος στη ζωή μου μπορώ να πω. Έχω δει παικταράδες στην ΑΕΚ, έχω δει και παικτάκια που δεν άξιζαν να βρίσκονται εκεί. Τα ονόματα από τα παικτάκια δεν θέλω να τα πω.

Ποιους παικταράδες ξεχωρίζεις και γιατί;

Θωμάς Μαύρος. Όχι θεαματικός, φαινόμενο γιατί στις τρεις ευκαιρίες τις δύο τις έκανε γκολ. Ήξερε να κρατάει δυνάμεις, ήταν πολύ γυμνασμένος, έκανε ατομικά βάρη, είχε εκτόπισμα φοβερό.

Άλλος;

Μεγάλος φορ ο Μπάγεβιτς, ήξερε πολλή μπάλα.

Άλλος;

Αρδίζογλου. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ, για να χωρέσουμε τον γύρισαν στα χαφ, ενώ ήταν εξτρέμ πριν. Του είπαν «παίζε όπου θες». Ήταν πανταχού παρών. Ο Χρήστος, όταν ήταν σε καλή μέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε, ήταν το Α και το Ω.
Του έχω κάνει συνέντευξη του Αρδίζογλου, όπως και του Θωμά Μαύρου. Άλλος;
Στέλιος Μανωλάς. Αυτός εξελίχθηκε, δούλεψε πολύ, όταν πήγα στην ΑΕΚ ήταν για τα μπάζα. Αλλά έγινε μεγάλος αμυντικός.

Πες μου για τη σημερινή ΑΕΚ.

Θέμη, το πιστεύεις ότι με κουράζει φοβερά να δω ολόκληρο αγώνα;

Το πιστεύω, κι εγώ το ίδιο αισθάνομαι.

Με κουράζει πολύ να περιμένω να δω πότε θα φτάσει η μπάλα στην περιοχή! Πάρα πολύ με κουράζει. Και πολλοί ξένοι... Βλέπετε τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό; Διαπρέπουν. Ο Μπακασέτας με τον Σιώπη στην Τουρκία θριάμβευσαν. Ο Γιακουμάκης δεύτερη χρονιά σε δεύτερο ξένο πρωτάθλημα πρώτος σκόρερ. Ο Τσιμίκας κάνει θαύματα στη Λίβερπουλ. Να σου πω μια ιστορία που ξέχασα;

Βεβαίως.

Φεύγει ο Βλάχος από την ΑΕΚ και πάει στον Παναθηναϊκό. Ανοίγει μια καφετέρια και πήγαινα γιατί ήταν φίλος μου. Έρχονταν κι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ. Μας μαζεύει ο Ζαφειρόπουλος και λέει «όποιος ξαναπάει εκεί θα φάει πρόστιμο». Του λέω «πρόεδρε, εμένα δεν μου αρέσει το μαγαζί, πήγα δύο φορές για να στηρίξω τον Βαγγέλη, αλλά μετά από αυτό που είπες θα πηγαίνω κάθε μέρα!». Και μου λέει «θα τρως πρόστιμο συνέχεια». Και λέω «βάζε μου όσα πρόστιμα θες!». Και, πράγματι, πήγαινα στην καφετέρια του Βλάχου κάθε μέρα!

Πού πονάει τώρα η ΑΕΚ;

Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Οι συνεργάτες του Μελισσανίδη δεν ξέρω τι κάνουν... Και οι προπονητές. Εγώ τον Γιαννίκη τον πίστευα, όμως άλλο το βάρος της ΑΕΚ και άλλο του ΠΑΣ Γιάννινα... Πρέπει να έχεις καλούς παίκτες, με εξαίρεση τον Λιβάι Γκαρσία άλλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Άντε και ο Άμραμπατ. Θες όμως καλό προπονητή. Ο Παναθηναϊκός έχει τον καλύτερο προπονητή. Φαίνεται η δουλειά του, είχε κάνει έργο και στην Κύπρο. Και πολύ σοβαρός στις δηλώσεις του. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει δυο τρεις καλές μεταγραφές, μπορεί να πάει για πρωτάθλημα.

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος;

Ο εαυτός μου. Όταν ήμουν καλά, δεν με σταματούσαν. Ούτε ο αριστερός μπακ της Ρεάλ, ο Καμάτσο. Ούτε ο δεξιός μπακ του Αμβούργου, ο Καλτς. Ήμουν πολύ γρήγορος, διεισδυτικός, είχα και τα δύο πόδια το ίδιο! Από μικρός.

Ενώ στα χέρια;

Στα χέρια ήμουν δεξιός. Στα πόδια όμως ήμουν και στα δύο το ίδιο. Ο Βαμβακούλας, επειδή δεν μπορούσε να με σταματήσει, το έριχνε στα καλαμπούρια!