Διευθυντής ακαδημιών στη Ρίβερ ο Χαβιέρ Σαβιόλα

Ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό, ο Χαβιέρ Σαβιόλα, συνεχίζει να εργάζεται στην ομάδα που άρχισε και τέλειωσε τη μεγάλη καριέρα του. Στη Ρίβερ Πλέιτ. 

Διευθυντής ακαδημιών στη Ρίβερ ο Χαβιέρ Σαβιόλα

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν αναμφίβολα ένας από τους διασημότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, παίζοντας στην ελληνική ομάδα τη σεζόν 2013-14, με 14 γκολ και 4 ασίστ σε 35 συμμετοχές. Σίγουρα μπορούσε να πετύχει περισσότερα, αλλά επίσης αναμφίβολα ήταν από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που κατά την άφιξή τους είχαν φέρει πολύ κόσμο του Ολυμπιακού στην υποδοχή, με θερμές εκδηλώσεις.

Ένας παίκτης με τεράστια καριέρα στην εθνική Αργεντινής και σε συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σεβίλλη, αλλά και οι Μπενφίκα, Μονακό, Μάλαγα, Βερόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το ξεκίνημά του είχε γίνει στη Ρίβερ Πλέιτ και στο μεγάλο σύλλογο της Αργεντινής έκλεισε την καριέρα του πριν από έξι χρόνια.

Τώρα, στα 41 του, ο Σαβιόλα θα συνεχίσει στη Ρίβερ με σκοπό να αναδείξει νέους... Σαβιόλα! Θα είναι ο νέος διευθυντής των Ακαδημιών του συλλόγου της Αργεντινής, με στόχο να αξιοποιήσει παίκτες για το club που θα βοηθήσουν αγωνιστικά την Ρίβερ, αλλά φυσικά και οικονομικά με κάποιες ακριβές (όπως συνήθως) μεταγραφές στην Ευρώπη.