Ο Μπαλτάκος μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ όπως έκανε γνωστό η ομοσπονδία.

Ο Μπαλτάκος μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της  ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε η προθεσμία καταβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι προτάσεις που έστειλαν 44 μέλη της ομοσπονδίας αφορούσαν τον Τάκη Μπαλτάκο. Αυτές οι προτάσεις θα ελεγχθούν από την Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης πριν γίνει η επίσημη ανακήρυξη των υποψήφιων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα, 15 Απριλίου 2022, η εκ του Καταστατικού (έκδοση 2021) προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, κατόπιν προτάσεων των Μελών της ΕΠΟ, για την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Βάσει των άρθρων 23, 26, 38, 39, του άρθρου 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο, αλλά και των εισερχομένων του Πρωτοκόλλου της ΕΠΟ, ως την προκαθορισμένη ώρα λήξης της παραπάνω προθεσμίας απεστάλησαν συνολικά 44 προτάσεις Μελών της Ε.Π.Ο, οι οποίες αφορούσαν στην πρόταση υποψηφιότητας του κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου του Δημητρίου.

Το σύνολο των προτάσεων βρίσκεται ήδη στη διάθεση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία καλείται, βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 και των Παραρτημάτων Γ και ΣΤ του Καταστατικού να προχωρήσει στον "Έλεγχο Ακεραιότητας", διαδικασία εκ των παραπάνω αναφερομένων επιβεβλημένη ενόψει της επίσημης ανακήρυξης των υποψηφίων, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Στη διάθεση της ΕΕΔΣ βρίσκεται ήδη και το εκ του Παραρτήματος ΣΤ του Καταστατικού προβλεπόμενο ερωτηματολόγιο προς τον προτεινόμενο υποψήφιο, καθώς και όλα τα σχετικά που όφειλε να καταθέσει ως προαπαιτούμενα για τον έλεγχο έγγραφα.

Η εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Π.Ο έχει προγραμματισθεί για την Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2022».