Ελλάς Ποντίων – Προοδευτική 2-1: Σήκωσε το Κύπελλο Πειραιά και έγραψε ιστορία

Η Ελλάς Ποντίων με γκολ του Σταφσουλάι στο 87’…σκότωσε την Προοδευτική (2-1) και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο της ΕΠΣ Πειραιά. Μεγάλο ματς ο τερματοφύλακας των νικητών, Λευκόπουλος. 

Ελλάς Ποντίων – Προοδευτική 2-1: Σήκωσε το Κύπελλο Πειραιά και έγραψε ιστορία

Η Προοδευτική μπήκε πιο δυνατά, απείλησε με τον Μεγαρίτη στο 7’ και πέντε λεπτά μετά (12’) άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Αλεξίου έβγαλε ανενόχλητος τη σέντρα από δεξιά και ο Τσιάβος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 15’ ο Τσιάβος πέρασε υπέροχα για τον Μεγαρίτη αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Λευκόπουλο, ο οποίος και στο 23’ σταμάτησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Μακρίδη.

Το 2-0 δεν έγινε και σιγά-σιγά η Ελλάς Ποντίων, ανέβηκε. Στο 24’ είχε το πρώτο σουτ με τον Σάββα Ηλιάδη αλλά δύο λεπτά ο έμπειρος επιθετικός Σαπαλίδης έκανε το 1-1, αφού μετά το γέμισμα του Λευκόπουλου και την κακή αντίδραση των παικτών της Προοδευτικής, πήρε την μπάλα και εκτέλεσε τον Μακρυωνίτη.

Η Προοδευτική μέχρι το τέλος του α’ μέρους είχε δύο καλές στιγμές με Ραχήμ (33’), Τσιάβο (34’) αλλά ο Λευκόπουλος ήταν εξαιρετικός.

Στην επανάληψη, η Προοδευτική με τον Τσιάβο απείλησε δύο φορές αλλά την πρώτη δεν βρήκε στόχο (63’) και τη δεύτερη (68’) ο Λευκόπουλος του είπε όχι. Ο Παλάτσιος είχε στο 65’ ένα πολύ ωραίο σουτ με την μπάλα να περνά άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε και στο 73' η προσπάθεια του Ηλιάδη.

Στο 81' ο Κυριαζής απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 86' και πάλι ο Τσιάβος, μετά το κόρνερ του Τσαφταρίδη είχε κεφαλιά άουτ.

Ένα λεπτό μετά (87') ο Σάββας Ηλιάδης πέρασε υπέροχη ασίστ στον Σταφσουλάι και ο τελευταίος μέσα από την περιοχή τελείωσε ιδανικά τη φάση με δεξί σουτ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μακρυωνίτη (2-1) και τους φίλους της ομάδας του στους επτά ουρανούς...

Διαιτητής ο Λεμπέσης και βοηθοί του οι Γεωργακόπουλος, Σγουράκης. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τσιάβος, Θεοδωρίδης, Πουρσανίδης ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μαούνης, με τους ανθρώπους της Προοδευτικής να έχουν παράπονα σε αυτή τη φάση αφού ζήτησαν πέναλτι.

Ελλάς Ποντίων: Λευκόπουλος, Πλουμάτος (75' λ. τρ. Συμεώνογλου), Σιμονιάν, Στεφανής, Μαούνης, Κεραμάς, Παλάτσιος, Πουρσανίδης, Σαπαλίδης, Ηλιάδης Σ. (92' Δαούτης), Σταφσουλάι (92' Ντόσκορης).

Προοδευτική: Μακρυωνίτης, Αλεξίου, Δημακάκος (58’ Παρασκευόπουλος), Πατσατζόγλου, Ποτουρίδης, Μεγαρίτης (46’ Θεοδωρίδης), Νάστος, Μακρίδης (65’ Μακρυγιάννης), Τσιάβος, Ραχήμ (70’ Κυριαζής), Νομικό Παρ. (58’ Τσαφταρίδης).