Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Μαρτσίνιακ

Μνήμες «Μολινό» στον Ολυμπιακό από τον διαιτητή του αγώνα Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ που... μακάρι να είχε παίξει έτσι και στον αλησμόνητο  αγώνα των Πειραιωτών με την Γουλβς για το Europa League. 

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Μαρτσίνιακ

Πάρα πολλά πράγματα βρίσκονται στην επικαιρότητα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Γαλλία με την Μαρσέιγ, με την αγωνιστική προσπάθεια της ελληνικής ομάδας για αποτέλεσμα πρόκρισης, με όσα συνέβησαν στην πόλη και τα επεισόδια οπαδών... τεσσάρων διαφορετικών ομάδων (!), με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με τις καταγγελίες για την γαλλική αστυνομία και από την πλευρά της για τον ΠΑΟΚ, με τις δηλώσεις Λουτσέσκου για τη ρεβάνς και όλα αυτά τα... συναρπαστικά.

Η διαιτησία του Πολωνού Μαρτσίνιακ πέρασε σε δεύτερη μοίρα, παρόλο που έγιναν σοβαρά λάθη. Κυρίως από τους βοηθούς του και εξ΄αιτίας της γελοιότητας να γίνεται ευρωπαϊκή διοργάνωση από την UEFA δίχως VAR. Δείχνει και τη σημασία που έχει (για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία) η συγκεκριμένη διοργάνωση. Το πρώτο γκολ της Μαρσέιγ δεν θα μετρούσε εάν υπήρχε τεχνολογία. Ενώ ο Άκπομ παραλίγο να ισοφαρίσει από αντικανονική θέση, γκολ που θα μετρούσε αν έμπαινε αφού δεν υπήρχε τεχνολογία και ο βοηθός δε σήκωσε οφσάιντ.

Ο Μαρτσίνιακ έκανε κι αυτός τα δικά του, αλλά σε σχέση με τη διαιτησία του στον επαναληπτικό αγώνα του Ολυμπιακού με την Γουλβς για το Europa League, έδωσε ρεσιτάλ. Ούτε έδρα έπαιξε, ούτε την ομάδα από την πιο δυνατή χώρα «έσπρωξε». Τα λάθη του ήταν μοιρασμένα, ενώ σκόρπισε κάρτες σε παίκτες της Μαρσέιγ που θα χάσουν τη ρεβάνς, όπως και στον προπονητή της.

Στην Αγγλία σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει μία από τις πλέον σφαγιαστικές διαιτησίες στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Με πέναλτι σε βάρος του (σωστό από την γκάφα του Αλέν), αλλά και με γκολ δικό του που δεν μέτρησε, πέναλτι που δεν δόθηκε και βοήθεια μέχρι τέλους στην αγγλική ομάδα να κρατήσει το 1-0 και να προκριθεί εκείνη στη συνέχεια της διοργάνωσης. Που όπως όλοι θυμόμαστε, λόγω της πανδημίας, είχε γίνει σε final 8 στη συνέχεια στην Γερμανία, με μονά ματς. Και με τον Ολυμπιακό να χάνει ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να φτάσει εκείνος μέχρι τέλους στην Ευρώπη. Και σε σοβαρή διοργάνωση. Τρόμος στην Μασσαλία με όλα όσα έγιναν, αλλά και... «τρόμος» αντικρίζοντας ξανά τον Πολωνό ρέφερι.